fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

TALIJANI IMAJU IDEJU Završetak ove sezone čak i  sljedeće godine
Nekategorizirano, Ostali sportovi

TALIJANI IMAJU IDEJU Završetak ove sezone čak i sljedeće godine 

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina izjavio je u ponedjeljak u razgovoru za prvi program talijanskog radija kako bi se aktualno prvenstvo moglo rastegnuti na dvije sezone.

Kako je Italija u potpunoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa vrlo je vjerojatno da se Serie A neće nastaviti niti 3. travnja, datuma do kojega je za sada prvenstvo prekinuto, a do kraja sezone je ostalo 12 kola s tim da osam klubova ima i po jednu zaostalu utakmicu za odigrati. Stoga je vrlo izvjesno da talijanski klubovi neće imati dovoljan broj termina za odigravanje svih dvoboja.

“Ako nije moguće završiti prvenstvo, razmotrit ćemo druge mogućnosti. Nije isključeno niti to da se aktualna sezona rastegne i na sljedeću. Danas nismo u poziciji reći što nam budućnost donosi”, izjavio je Gravina.

Gavina je podržao i ideju da se ovogodišnji EURO koji se trebao igrati od 12. lipnja do 12. srpnja odgodi.

“Sutra ćemo od UEFA-e tražiti da preuzme odgovornost i zaštiti zdravlje sportaša i navijača diljem svijeta”, kazao je Gravina.

U utorak će se održati video konferencija s rukovodstvima svih 55 zemalja članica UEFA-e te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga kako bi se donijele odluke o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije koronavirusa, a na temu domaćih i europskih natjecanja te EURA 2020.

Vezane vijesti

Komentari