fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

ADEMI SRETAN U DINAMU GDJE I OSTAJE: “Bit ću najtrofejniji igrač u povijesti”
Nogomet

ADEMI SRETAN U DINAMU GDJE I OSTAJE: “Bit ću najtrofejniji igrač u povijesti” 

“Ostajem tu do daljnjega, samo me neka prava ponuda iz liga petice može odvesti iz Maksimira” veli to Arijan Ademi, dosadašnji a i budući kapetan Dinama. S klubom je potpisao novi petogodišnji ugovor, time otklonio sve nejasnoće. Jer,  pričalo se da će skoro u  Emirate kod Krune Jurčiča.

“Kako mogu otići iz Maksimira? Samo s nevjerojatnim ponudama, u Dinamu mi je sjajno.  Koliko sam bio blizu odlaska u Emirate? Pa samo što nisam bio tamo, sve je bilo dogovoreno, a žao mi je što sam na neki način ispao nekorektan prema Kruni Jurčiću, ispričavam mu se ovim putem. Rekao sam mu da ću doći, ali onda se predomislio”…

Zaključuje svoju misao:

“Ako ne dođe ta neka prava ponuda iz lige petice – ne odlazim iz DInama.  ostvario sam puno nogometnih ciljeva, igram za Dinamo, igrao sam Ligu prvaka, osvajao brojne trofeje. Novi ciljevi? Želim imati najviše europskih nastupa, ali i biti najtrofejniji igrač Dinama u povijesti. Želim i s Dinamom opet igrati, ali i prezimiti u Ligi prvaka. Imam puno ciljeva, ne nedostaje mi motivacije za dalje”

Ademijevu karijeru obilježila je te nesretna kazna zbog korištenja dopinga, UEFA mu je odrapila četiri godine neigranja zbog „korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava”. Arian Ademi se žalio, povjeravao se pred prijateljima da nikad nije učinio nešto nedozvoljeno. Život, ne samo sportski, bio mu je uništen.

Dinamo i igrač su bili potpuno uvjereni u nedužnost, zbog toga su pokrenuli i žalbu na suspenziju od velike četiri godine, a s obzirom na to da CAS gotovo nikad ne odugovlači toliko sa svojom odlukom, čini se da su i oni znali tko je u pravu, a tko u krivu. Dvije godine trajao je žalbeni proces pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

Četiri godine suspenzije Disciplinska komisija Uefe izrekla mu je 20. studenoga 2015., a nakon Dinamove žalbe 13. svibnja 2016. potvrdila prvotnu odluku.

No, klub se nije predavao, imao je dokaz o kontaminiranosti konzumiranog suplementa zabranjenim stanozololom i išao je preko Sportskog arbitražnog suda (CAS). Triput je CAS odgađao odluku, da bi 24. ožujka 2017. smanjio kaznu s četiri na dvije godine, iako je potvrdio da Ademi – nije kriv.

U svom, nazovimo ga tako, drugom dijelu karijere, nakon smanjenja kazne Ademi je igrački procvjetao. Jest, nije se lako vratiti niti nakon utakmice pauze, kamoli nakon dvije godine. No, niti je on izgubio na kvaliteti, sportskoj drskosti i žestini što ga obilježava kao sjajnog nogometaša, nego je sve svoje kvalitete povećao, a poneku manu i umanjio.  Sam je rekao da u znak zahvalnosti što ga je Dinamo podržavao u  teškim trenucima želi ostati u klubu što duže…

Zreliji i odgovorniji, taktički lukaviji postao je pravi vođa Dinama i jedan je od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, za Dinamov europski preporod u posljednje dvije godine. U kapetanskoj ulozi.

Vezane vijesti

Komentari