fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

AFERA S NAVODNIM DOPINGIRANJEM FRANCUZA U FINALU SP: “Ne postoji šansa da smo pod istragom”
Nogomet

AFERA S NAVODNIM DOPINGIRANJEM FRANCUZA U FINALU SP: “Ne postoji šansa da smo pod istragom” 

Svjetska antidopinška agencija (WADA) priopćila je utorak kako nema saznanja da su nogometna reprezentacija Francuske i nogometni klub Paris SG pod njenom istragom zbog korištenja spornih kofeinskih žvakaćih guma.

Više hrvatskih portala izvijestilo je u ponedjeljak kako je WADA pokrenula istragu nad Francuskom i PSG-om jer su njihovi igrači prije utakmica koristili stimulativne kofeinske žvake implicirajući kako su igrači zbog toga mogli biti dopingirani.

“Nisam upoznat s ovime što spominjete. U svakom slučaju, kofein nije na listi zabranjenih supstanci i metoda. On ostaje na našem programu nadgledanja no trenutno nije zabranjen”, napisao je James Fitzgerald, glasnogovornik WADA-e, u e-mailu poslanom Hini.

WADA, osnovana 1999. godine s uredima u švicarskoj Lausanni i kanadskom Montrealu, ima svoj samostalni Odjel za prikupljanje informacija i istrage.

“S obzirom na činjenicu da kofein nije zabranjena supstanca, nije izgledno da naš istraživački odjel provodi istragu oko njegovog korištenja u PSG-u (i reprezentaciji Francuske)”, dodala je Maggie Durand, zadužena za odnose s javnošću u WADA-i.

Vezane vijesti

Komentari