fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

AGONIJA SVE TEŽA: ‘Umire’ klub u kojem je ponikao Luka Modrić?!
foto: NK Zadar
Nogomet

AGONIJA SVE TEŽA: ‘Umire’ klub u kojem je ponikao Luka Modrić?! 

Nastavlja se umiranje NK Zadar, nekadašnjeg prvoligaša koji ni danas ne uspijeva zaliječiti sve bolesti koje su u njemu ostavile bivše Uprave, političari i Reno Sinovčić. Politika ga i danas vodi, i to direktno u propast.

2015. godine Zadar je izgubio licencu za prvu ligu, a iduće sezone zbog dubioza je pao u još niži rang, odakle se unatoč obećanjima i najavama, nikad nije izvukao. Klub čije vlasništvo i dugovanja nikada nisu do kraja transparentno razjašnjeni, opet ima političku upravu, nakon što je Grad Zadar smijenio i potjerao iz uprave Svetka Ćustića.

Da su problemi nerješivi, svjedoči odluka o osnivanju novog kluba, koji je prije dva mjeseca upisan u Registar Udruga Republike Hrvatske. Upravni odbor kluba na sjednici 15. studenog prošle godine formirao je Udrugu Hrvatskog nogometnog kluba Zadar, sa sjedištem u ulici Hrvoja Ćustića 2, istoj adresi na kojoj je smješten i umirući NK Zadar š.d.d.

Knežević je potvrdio vijest i objasnio da su klupski račun opet stigle blokade. Treneru Marku Pinčiću je rečeno da je funkcioniranje kluba u narednim mjesecima neizvjesno te da isto priopći igračima, koji su vijest saznalli za njih očito prekasno. Zadar je trenutačno četvrti na tablici treće lige.

“Udruga HNK Zadar osnovana je zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi NK Zadar s.d.d., prije svega, da bi se zaštitila Škola nogometa NK Zadar jer je ona najvažnija. S obzirom na blokade koje su nastupile u prosincu i siječnju, morali smo zaštiti Školu nogometa kako sredstva od članarina ne bi bila ovršena, čime bi se dovelo u pitanje njeno funkcioniranje”, rekao je Damir Knežević za Zadarski list.

Zbog blokade računa kluba osnovan je novi, no upitno je hoće li i kako funkcionirati ijedan od njih. Knežević je istovremeno predsjednik dvaju klubova, udruga građana, ali je u pravu kada kaže da to nije neviđena praska u mnogobrojnim klubovima koji su u financijskim problemima u HNL-u. Udruga novog kluba je u mirovanju, a Knežević ne zna hoće li ikada funkcionirati.

Na pitanje o stečaju kluba koje se konstantno nameće i potvrđuje kako je predstečajna nagodba u koju se guraju nogometni davljenici tek odgoda stečaja, Knežević odgovara:

“Samo vlasnici kluba odnosno dioničari mogu to kazati. Trebaju biti upoznati s detaljima financija. Ja neću voditi stečaj, držim se svojih direktorskih ovlasti” kaže prvi čovjek Zadra.

Grad je klubu trebao osigurati novac za 2020. godinu, ali to je otišlo na kredit koji je klub podigao prošle godine. U Zadru se koprcaju, a iz godine u godinu, izlaz se ne vidi za klub u kojem su potekli reprezentativci Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.

Vezane vijesti

Komentari