fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

AKO ĆE ŠPANJOLCI IGRATI LIGU NA KANARIMA: Zašto HNL ne bi odigrali na Hvaru?
Foto: hvar.hr
Nogomet

AKO ĆE ŠPANJOLCI IGRATI LIGU NA KANARIMA: Zašto HNL ne bi odigrali na Hvaru? 

Udruga hotelijera s Kanarskih otoka (Ashotel) predložila je da se španjolsko nogometno prvenstvo nastavi i odigra na tom otočju uz zapadnu obalu Afrike jer je udaljeno od španjolskog kopna inficiranog koronavirusom.

Ashotelov predsjednik Jorge Marichal poslao je pismo predsjednicima Španjolskog nogometnog saveza i La Lige, organizatora prvenstva.

„Udaljenost je djelomično zaštitila otoke od širenja koronavirusa, za razliku od onoga što se dogodilo nažalost u drugim dijelovima španjolskog teritorija“, napisao je Marichal.

„Raspoložemo s dovoljno nogometnih terena, s dozvolom za igranje prve lige, a također imamo i terene za fizičku pripremu igrača“, dodao je.

Španjolski nogometni savez i La Liga još uvijek mu nisu odgovorili.

Na sedam Kanarskih otoka inficiralo se koronavirusom 1.860 osoba od ukupno 153.222 u Španjolskoj. Preminulo ih je 94 od ukupno 15.447 u zemlji.

Španjolsko nogometno prvenstvo zaustavljeno je 13. ožujka kada je proglašeno izvanredno stanje u zemlji a predsjednik španjolske lige Javier Tebas rekao je u utorak kako bi se trebalo nastaviti 29. svibnja ili kasnije u lipnju. „Nema govora o tome da se ne nastavi“, rekao je Tebas na konferenciji za medije.

„Kako bi smo znali hoće li se prvenstvo nastaviti korisnije je slušati što kaže ministarstvo zdravstva nego gospodin Tebas“, rekla je Irene Lozano, predsjednica odbora za sport u španjolskoj vladi, za radijsku postaju COPE.

U četvrtak je parlament potvrdio produženje izvanrednog stanja do 26. travnja, a premijer Pedro Sánchez je rekao da će tada vjerojatno morati tražiti novo produženje za dodatnih petnaest dana.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. Najpoznatiji klub s Kanarskih otoka, Las Palmas, natječe se u drugoj ligi nakon što je u svibnju 2018. godine ispao iz prve lige.

Dakle, ako bi Španjolci igrali preostale utakmice svoje lige na Kanarima, zašto i mi ne bi odigrali do kraja HNL primjerice na Hvaru gdje nema zaraženih i gdje se mjere karantene ionako olabavljuju. Hotela ima dovoljno a našlo bi se i kvalitetnih nogometnih igrališta dovoljno, posebice u svibnju i lipnju kada i vrijeme bude ljepše. Osim toga ima tamo i travnjaka sa umjetnom travom, a na taj način bi izravno pomogli turizmu.

Dakle, korist bi bila višestruka, zar ne!

Vezane vijesti

Komentari