fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

AKO PITATE LJUDE GORAN MORA U KUĆU SLAVNIH:  Internetsko glasovanje favorizira hrvatskog tenisača!
Tenis

AKO PITATE LJUDE GORAN MORA U KUĆU SLAVNIH: Internetsko glasovanje favorizira hrvatskog tenisača! 

Nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević sakupio je najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što će mu donijeti dodatna tri postotna boda u izboru.

Od četiri nominirana kandidata, hrvatska teniska legenda i prvak Wimbledona 2001. godine Goran Ivanišević završio je na prvom mjestu, prikupivši najveći broj glasova navijača.

Wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Brugera.

Kao osvajač prvog mjesta u “Fan Voteu”, Ivanišević će dobiti tri postotna bonusa na njegove rezultate od Službene skupine za glasovanje koju čine novinari, povjesničari i Kuća slavnih. Martinez će dobiti dva, a Bjorkman jedan jedan postotni bod.

Da bi bio izabran u International Tennis Hall of Fame, kandidat mora dobiti najmanje 75% glasova Službene biračke skupine i bonus bodova zarađenih putem navijačkog glasa.

Konačni rezultati glasovanja bit će obznanjeni u siječnju 2020. godine za vrijeme Australian Opena, a izabrani kandidat bit će uvršten u Kuću slavnih 18. srpnja sljedeće godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

Vezane vijesti

Komentari