fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Sandra bacila disk 65.93, Mihaljević kuglu 21.69!!!
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Atletika

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Sandra bacila disk 65.93, Mihaljević kuglu 21.69!!! 

Kako bi naš narod rekao – “ako se po jutru dan poznaje” Hrvatska bi na Olimpijskim igrama ove godine (jasno ukoliko ih uopće bude) mogla imati dva pretendenta za postolje. Naime, prvog dana Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske, koje se u organizaciji kluba ASK održava u Splitu, Sandra Perković i Filip Mihaljević izvrsno su otvorili sezonu na otvorenom.

U prvoj disciplini dana, u bacanju diska za seniorke, pobijedila je Sandra Perković hicem od 65.93 metara. Sandra je osim ovog hica imala još tri hica preko 60 metara (62,48, 62,02 i 65,60). S ovim rezultatom Sandra je zasjela na prvo mjesto na ovogodišnjim svjetskim tablicama u bacanju diska.

Nakon izvrsne dvoranske sezone, Filip Mihaljević nastavio je izvrsnim rezultatima i na otvorenom. S hicem od 21,69 metara, što je samo 15 cm manje od njegov državnog rekorda, uvjerljivo je slavio u Splitu. Počeo je s 20,45 m u prvoj seriji, slijedi prijestup pa 21,44 u trećoj seriji, 21,04 u četvrtoj te najbolji hitac postigao je u petoj seriji. Filipov rezultat drugi u bacanju kugle na svijetu na otvorenom, a za samo centimetar ga nadmašuje Novozelanđanin Tomas Walsh.

Od ostalih rezultata spomenimo Martina Markovića pobjednika u bacanju diska za seniore s hicem od 63 metra dok je Marija Tolj bila druga u bacanju diska sa 60.75 m.

Vezane vijesti

Komentari