Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 ožu 2023

Objava

AUSTRALIAN OPEN: Pod dimom Melbournea kreću tri Hrvata, Moutet čeka Čilića
Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Pod dimom Melbournea kreću tri Hrvata, Moutet čeka Čilića 

Ždrijebom su određeni parovi prvog kola prvog ovogodišnjeg Grand slam turnira, Australian  Opena u Melbourneu. Turnir nije otkazan unaoč dimom okupanom Melbourneu.  Neki su tenisači već u kvalifikacijama osjetili poteškoća u disanju. Kako su se neke kiše približile Melbourneu tako i organizatori čekaju da će se zrak   osvježiti.  Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će prvi Grand slam turnir sezone Australina Open otvoriti protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Čilić za suparnika imati Francuza Corentina Mouteta, a Ivo Karlović Kanađanina Vaseka Pospisila. Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić će prolaz u drugo kolo Australian Opena potražiti protiv Amerikanke Christina McHale, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Ćorić je s iskusnim Querreyem, 45. na ATP ljestvici, do sada igrao jednom i pobijedio ga je. Čilića čeka Francuz Corentin Moutet, 70. tenisač svijeta, protiv kojeg do sada nije igrao ni jednom. Veteran Ivo Karlović će u prvom kolu za suparnika imati Kanađanina Vaseka Pospisila (ATP-146.) koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda pobijedio četiri puta.

Hrvatska bi na Australian Openu mogla imati još jednog predstavnika u muškoj konkurenciji, a to je Viktor Galović koji sutra u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, 106. tenisača svijeta.

U ženskoj konkurenciji Petra Martić će drugo kolo pokušati dosegnuti preko Amerikanke Christine McHale, 81. na WTA ljestvici, koju je u dosadašnja dva međusobna ogleda dobila jednom. Donna Vekić će za suparnicu u prvom kolu Australina Opena imati nekadašnju prvu tenisačicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu, trenutačno 146. na WTA ljestvici s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.

Vezane vijesti

Komentari