Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 stu 2022

Objava

(BAREM) JEDNA DOBRA VIJEST IZ AMERIKE: Koronavirus ipak – samo sezonska bolest!
foto: pixabay
Korona virus

(BAREM) JEDNA DOBRA VIJEST IZ AMERIKE: Koronavirus ipak – samo sezonska bolest! 

Znanstvenik Gordan Lauc, ugledni hrvatski mikrobiolog na Facebooku je podijelio vijest o istraživanju američkog sveučilišta Harvard koje je potvrdilo da bi koronavirus mogao biti sezonska bolest.

‘Analiza širenja virusa na 3,739 lokacija po svijetu potvrdila je pretpostavku o značajnoj sezonalnosti SARS-CoV-2 virusa. Vrijeme nije naravno jedini faktor tako da se ne treba baš potpuno opustiti i vratiti na staro, no ova vijest budi nadu da opuštanje mjera koje se sada događa neće dovesti do novog vala pandemije’, napisao je Lauc na Facebooku.

Znanstvenik je dodao da to vjerojatno isto znači da bismo što prije trebali otvoriti škole i omogućiti djeci da imaju normalan kraj školske godine.

‘Za one koji po medijima viču da su stroge mjere bile pogrešne, ovo je loša vijest, jer potvrđuje da bismo bez odlučnih mjera u ožujku imali jako eksponencijalni rast zaraženih i puno mrtvih i bolesnih u Hrvatskoj. Ovo je loša vijest i za one koji se zalažu za zadržavanje ili ponovno uvođenje strogih mjera, jer pokazuje da su u ovo doba godine dovoljne i vrlo blage mjere opreza’, zaključuje Lauc.

Vezane vijesti

Komentari