fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

BERNIE ECCLESTONE: “Nemamo se što misliti, formulu 1 baš moramo otkazati”!
Ostali sportovi

BERNIE ECCLESTONE: “Nemamo se što misliti, formulu 1 baš moramo otkazati”! 

Bivši šef formule 1 Bernie Ecclestone (89) smatra kako bi ovu sezonu svjetskog prvenstva formule 1 trebalo otkazati zbog epidemije koronavirusa.

“Trebali bismo zaustaviti prvenstvo ove godine i krenuti ponovo sljedeće godine jer ne vidim kako bi mogli odraditi dovoljno utrka,” kazao je 89-godišnjak za BBC Radio.

“Da bi sezona bila valjana potrebno je održati najmanje osam od 22 utrke,” rekao je Ecclestone dodavši: “Situacija je teška.”

Sezona je trebala startati 15. ožujka VN Australije u Melbourneu, no epidemija koronavirusa je zaustavila oktanski cirkus. Otkazano je ili odgođeno prvih osam utrka sezone, a ostalo ih je još 14.

Ako bude dovoljno utrka, Britanac Lewis Hamilton pokušat će dostići rekord Michaela Schumachera sa sedam vozačkih titula, premda dio stručnjaka smatra kako bi skraćena sezona umanjila taj rezultat. Međutim, Ecclestone ne misli tako.

“Mislim da Lewisu to neće puno smetati. On želi pobijediti bez obzira na broj utrka, bilo da je riječ o osam, 16 ili 20,” zaključio je Ecclestone koji je prije nekoliko dana potvrdio trudnoću svoje treće supruge, 47 godina mlađe Fabiane Flosi.

Berni bi tako na ljeto trebao dobiti prvog sina nakon što iz prijašnjih brakova ima tri kćeri – Deborah (65), Tamaru (36) i Petru (32).

Ecclestone je više od četiri desetljeća vodio glavnu riječ u formuli 1, sve do siječnja 2017. kada je ‘oktanski cirkus’ prodao američkoj medijskoj grupaciji Liberty za 4.6 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari