fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

BILL GATES ULAŽE MILIJARDE DOLARA U PROIZVODNJU CJEPIVA “Želimo ubrzati stvar”
foto: facebook/bill gates
Korona virus

BILL GATES ULAŽE MILIJARDE DOLARA U PROIZVODNJU CJEPIVA “Želimo ubrzati stvar” 

Milijarder Bill Gates ulaže novac u izgradnju tvornica koje su obećavajući kandidati za proizvodnju sedam cjepiva protiv koronavirusa, unatoč tome što će milijarde dolara potrošiti uzaludno.

Osnivač Microsofta i multimilijarder u četvrtak je u emisiji The Daily Show rekao da će njegova fondacija pomoći u bržem mobiliziranju vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Budući da naša fondacija ima duboku stručnost u području infektivnih bolesti, mi smo mislili o epidemiji i financirali neke stvari kako bismo bili pripremljeni, kao primjerice o cjepivu”, kaže Gates pa dodaje:

“Naš rani ulazak  i financiranje mogli bi ubrzati stvari.”

Gates je odabrao sedam najizglednijih kandidata za proizvodnju cjepiva i pripremio im je temelje.

“Iako će naš odabir završiti s najviše dvije, financirat ćemo svih sedam preostalih tvrtki, samo da ne bismo gubili vrijeme govoreći: “OK, koje cjepivo radi?” i onda ćemo izgraditi tvornicu”, rekao je.

Gates naglašava da su istovremeno testiranje i izgradnja proizvodnih jedinica od presudnog značaja za brzi razvoj cjepiva, a nada se da će za to biti potrebno oko 18 mjeseci.

U nedavno objavljenom tekstu za Washington Post, Gates je rekao da je nekima od najboljih kandidata potrebna jedinstvena oprema.

“Potrošit ćemo nekoliko milijardi dolara”, rekao je Gates pa dodao:

“Međutim, isplati se izgubiti nekoliko milijardi dolara zbog situacije u kojoj se nalazimo.”

Gates i njegova supruga Melinda već su se obvezali da će se boriti protiv pandemije koronavirusa na sve moguće načine.

Gates je pozvao vladu da provodi strože mjere zatvaranja u svakoj državi i procijenio je da će SAD-u trebati još 10 tjedana zatvaranja širom zemlje za učinkovito rješavanje krize.

Vezane vijesti

Komentari