fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

BITKA ZA DRUGO MJESTO HNL-A: Četiri kluba sanjaju  Ligu prvaka i veliku zaradu
Split, 4.03.2020 - Utakmica 25. kola Prve HNL Hajduk - Dinamo. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Tjedni pregled

BITKA ZA DRUGO MJESTO HNL-A: Četiri kluba sanjaju Ligu prvaka i veliku zaradu 

Odmah s početka valja reći. Još samo ovu sezonu prvoplasirani i drugoplasirani iz naše prve HNL idu u kvalifikacije za Ligu prvaka. Zbog promjena u sustavu natjecanja i našeg lošeg klupskog UEFA koeficijenta od sezone 2020/2021 to će pravo imati samo prvak.
I zato je ove sezone drugo mjesto tako interesantno. Prije nije tako bilo, drugoplasirani bi išao u kvalifikacije za Europsku ligu i to je bilo to.
U Hajduku su vidjeli šansu, osvojiti drugo mjesto, potaknuti sponzore, zanimanje, publiku, ojačati momčad i probati se na taj način izvući iz dugogodišnje krize. Rijeka, pak, koja je znala biti solidna u Europskoj ligi, pa i jako dobra, isto je vidjela svoju pravu zgodu. Domoći se drugog mjesta i probati ući u skupinu elitnog natjecanja i zaraditi golem novac.
Mislite li da na to nije mislio i Osijek, s mađarskim kapitalom, koji je osnažio svoju momčad i još je tu u igri.
Ali, posvemašnje je iznenađenje Lokomotiva. Svojevrsn druga momčad Dinama, sestrinski klub koji se bavi razvojem mladih igrača. I Lokomotiva je sad tu u igri, vidi svoju šansu. Bio bi to raritet, da u kvalifikacije uđu dvije momčadi praktički spojene u jedan klub. Oni koji u tome sudjeluju reći će da to nije tako, oni koji gledaju izvana uvjeravati će vas da je to baš tako.
I eto nam zanimljivog prvenstva, makar se prvak odavno zna. Sad je svaka utakmica ovih suparnika ne samo bitna, već zapravo i presudna.
Hajduku će nedostajati bodovi iz dva derbija koja je zaredom izgubio, Rijeka je u naletu, Osijek oscilira ali je u „igri”, a Lokomotivu koju nitko nije uzimao za ozbiljno ima sasvim realne šanse završiti prvenstvo na drugom mjestu.
Do kraja prvenstva je još deset kola, u opticaju je još 30 bodova. Biti će nesumnjivo jako zanimljivo.
O koronavirusu tek riječ-dvije. Cijeli svijet drhti, sportska natjecanja se otkazuju ili s eigraju bez gledatelja. Mi do tog stadija nismo došli. Nadamo se niti da nećemo. No, ako nas i zahvati takva potreba valja je primiti staloženo, poslušno. Sport je nadgradnja komfornog i normalnog života i nije zabava u izvanrednim okolnostima!

Vezane vijesti

Komentari