fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

BJELICA NIJE ‘ZALUPIO’ VRATA: Svađa sa Zdravkom samo bi mu smanjila izborničke ambicije
Foto HINA/ Lana SLIVAR
Nogomet

BJELICA NIJE ‘ZALUPIO’ VRATA: Svađa sa Zdravkom samo bi mu smanjila izborničke ambicije 

Svima koji su pozornije pratili sapunicu Dinama i njegovog dojučerašnjeg trenera ‘zapeo’ je za oko način na koji je na koncu Nenad Bjelica otišao iz Maksimira.

Ošišan na ježa ušetao je pola sata prije zakazanog u Dinamove prostorije. Da ironija bude veća u pratnji Hajdukovog odvjetnika Tomislava Kasala, koji sada zastupa i Dinamova trenera i nekoliko igrača, a član je sindikata nogometaša HUNS-a i Fifine komore za rješavanje sporova.

No, je li Bjelica u maksimirske odaje ušao samo s ciljem da izvuče što više novca i što časniji oproštaj od Dinama ili je razmišljao i malo dalje.

Nebrojeno puta je ponovio da će jednoga dana sigurno biti hrvatski izbornik. “To je san svakom hrvatskom treneru, a sama činjenica da me se spominje u kontekstu hrvatskog izbornika ispunjava me velikim ponosom”, govorio je Bjelica u zadnjih pola godine.

I jasno nitko ništa ne bi imao protiv toga nakon što jednom Dalić ode. Nažalost, koronavirus je svima pomalo poremetio planove a kada je konačno puklo na relaciji Međugorje – Zagreb – Klagenfurt, mnoge je iznenadio ‘gospodski’ stav Bjelice koji unatoč izazivanjima Zdravka Mamića na društvenim mrežama nije reagirao!

I jučer kada je izašao sa pregovora sa Mamićem mlađim (pa gdje je bio predsjednik kluba Barišić?) Bjelica je još jednom u posljednjoj maksimirskoj izjavi pokazao zapravo kakav je čovjek. Svi koji ga znaju su se već odavno znali a sada se u to uvjerila i šira hrvatska javnost. Čovjek kojem su ukrali uspjeh jer će njegov pehar prvaka ove godine podići neko drugi, samo je diplomatski kazao kako se nije stigao ni posvađati!? Ta široka slavonska duša u njemu još je jednom pobijedila.

Ako je do jučer imao veliku podršku sada nakon ovoga ima plebiscitarnu podršku javnosti.

Bjelica je prije svega dobar čovjek, ali je i svjestan da medijskim sukobom s ‘gazdom iz Međugorja’ apsolutno ne bi dobio ništa. A to mu je u konačnici i samo moglo smanjiti izborničke ambicije – ne toliko zbog toga što je Zdravko još uvijek moćan i u HNS-u, nego zbog opće slike koja o njemu vlada. Bilo javnosti neće moći ignorirati ni Davor Šuker koji planira ostati na mjestu predsjednika HNS-a još najmanje desetak godina.

– Odnos sa Zdravkom Mamićem? Nismo se nikad posvađali. Bio mi je podrška cijelo vrijeme. Ne, ni u ovoj se situaciji nismo posvađali. Moj zadnji razgovor sa Zdravkom Mamićem je bio 18. ožujka. Normalno smo razgovarali, nisam ovo očekivao… – govorio je Bjelica nakon raskida ugovora. Nije htio produbljivati jaz.

Jedini problem koji se nakon tužnog četvrtka u Maksimiru može pojaviti je taj da Bjelicu ‘otme’ neki moćni i bogati klub na dulje vrijeme. Što nije nemoguće. Jer Dalić će ostati još godinu dana, a u to vrijeme i Bjelica neće mirovati.

No kako god, prirodno je i logično da stručnjak kakav je Bjelica dobije priliku biti hrvatski izbornik. Kao što će to jednoga dana sigurno biti i Tudor, Leko, Jurić, Biščan ili u konačnici i Jovičević.

No kako god, ostaje nam samo kopirati Brunu Petkovića – sretno Neno i srest’ ćemo se opet!

Vezane vijesti

Komentari