Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

07 pro 2022

Objava

BJELICA U ZAGREBU: Iz Dinama me nitko nije zvao na proslavu, a naslov je moj!
Foto: facebook/gnk dinamo
Nogomet

BJELICA U ZAGREBU: Iz Dinama me nitko nije zvao na proslavu, a naslov je moj! 

Nenad Bjelica ovih je dana ponovno u Zagrebu.

Bivši Dinamov trener u fazi je selidbe iz grada u kojem je proveo dvije godine, a tu priliku iskoristila RTL televizija koja je napravila podulji razgovor s jednim od najuspješnijih Dinamovih trenera u povijesti.

Bjelica je u potrazi za novim klubom. Spominjali su se Fenerbahče i Betis, ali za sada nije uspio naći novi angažman.

“Svašta se pisalo, ali puno toga nije bilo istina. S Betisom uopće nije bilo pregovora, ali jest s Fenerbahčeom. Otišli su dosta daleko, ali se zadnjih mjesec dana ništa nije izdogađalo. Ima dosta upita, ali ne bih želio o imenima klubova. Ima ih od liga petice do istočnih zemalja, ali vjerujem da ću do početka sljedeće sezone imati posao”, rekao je Bjelica.

Dinamo uskoro sprema proslavu naslova prvaka za koji je bez imalo sumnje najzaslužniji bio upravo on. Dani Olmo je najavio da će doći na proslavu, a RTL-ova novinarka pitala je Bjelicu hoće li doći i on.

“Sigurno neću doći. Nije me nitko zvao, a ne bih došao ni da jest. Imam svojih obveza, a ni taj rastanak s Dinamom nije bio tako bezbolan da bih se sad nacrtao u Maksimiru. Ako mi pošalju medalju, prihvatit ću je, zašto ne bih? Pripada mi, ali nikoga za nju neću moliti. Mi smo u tih 26 kola ostvarili veliku prednost i ponosni smo na to što smo ostvarili. Osobno si pripisujem tu titulu kao što si nisam pripisao onu kad sam došao na samom kraju sezone”, rekao je bivši Dinamov trener.

Bjelica je s igračima ostvario odličan odnos, a s nekima se, kaže, i dalje čuje.

“Sa svojim stožerom sam u kontaktu svaki tjedan. Igrače ne volim previše dirati jer im treba mir, a i trebaju se fokusirati na kraj prvenstva i na novog trenera. Međutim svako malo me netko od njih nazove. Ne pričamo o Dinamu nego ovako općenito”, rekao je Bjelica.

Njegov nasljednik Igor Jovićević već je na udaru kritika jer mu momčad ne izgleda dobro. Dinamo igra sterilno, bezidejno i dosadno, no Jovićević tvrdi da je to sve dio procesa tempiranja forme za ono što slijedi.

“Gledam Dinamove utakmice kao i čitav HNL, ali Dinamovu igru ne bih komentirao. To više nije na meni i nemam ja što savjetovati Jovićevića jer on najbolje zna. Nije on u ovom poslu dva i pol mjeseca. On jako dugo radi i ima dovoljno iskustva da pripremi ekipu. Mogu samo reći da svakom treneru koji je u bilo kojem klubu dolazio nakon mene nije bilo lako zbog odnosa koje sam uspostavio s ljudima i igračima u klubu. Moj stručni stožer i igrači podignuli su letvicu jako visoko. Od Dinama se puno očekuje, a situaciji kad je titula već osvojena i nakon koronavirusa novom treneru nije lako. Treba imati strpljenja i vjerujem da će Dinamo pod Jovićevićem pokazati bolje igre”, smatra Bjelica.

Vezane vijesti

Komentari