fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

BLANKA VLAŠIĆ POZIVA NA HUMANOST: “Boga moramo slaviti a krunica je oružje”!
wikipedia
Atletika

BLANKA VLAŠIĆ POZIVA NA HUMANOST: “Boga moramo slaviti a krunica je oružje”! 

„Sigurno da nikome nije lako. Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi s fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina“, rekla je Blanka Vlašić u novoj emisiji ‘Izdvojeno’ Laudato TV gdje se razgovaralo se o postu i molitvi. Gosti emisije bili su vlč. Ivica Tolla, fra Jozo Zovko i Blanka Vlašić.

Fra Jozo Zovko istaknuo je da je ovo vrijeme pandemije koronavirusa neka vrsta kušnje, „a na nama je hoćemo li je istrpjeti“. „Taj virus pred kojim je pala medicina i farmacija, tvrdeći da nema lijeka, pokazao je da nismo gospodari povijesti i ne držimo sudbinu budućnosti u svojim rukama. Gdje je naša nada? Mi kroz ovu kušnju pandemije učimo to: moja je snaga i pouzdanje u mom Bogu. I to su Gospine poruke“, rekao je fra Jozo Zovko.

Blanka Vlašić objasnila je zašto je odustala od Olimpijskih igara…
„Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove onda treba slaviti, jer je to znak. Odustala sam od olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra. U svemu ovome važno je slati poruku nade, jer ne znači da, ako je svijet stao, da je srce stalo. Ovo je u biti jedna velika prilika da se čini ono za što se inače nema vremena. Uz to smo primorani primijetiti što je ono najbitnije u životu. Malo mi nedostaje sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. No trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patit zbog toga, dapače on čak može i procvjetati. Trebamo se naučit imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje“, izjavila je Vlašić.

Vezane vijesti

Komentari