fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

BOBAN SVOJIM IZJAVAMA IZAZVAO POTRES U MILANU: “Uprava me sabotira”
screenshot
Nogomet

BOBAN SVOJIM IZJAVAMA IZAZVAO POTRES U MILANU: “Uprava me sabotira” 

Nedavno je Milan objavio financijski izvještaj na skupštini dioničara. I rezultati su loši. Neki veli da su brojke iz poslovanja najgore u povijesti kluba. Klub koji je bio sedam puta prvak Europe u najtežim financijskim danima je svoje novije povijesti.

Od odlaska Silvija Berlusconija i prodaje kluba kineskim ulagačima sve se urušilo. Kinezi su kupili klub kreditom s visokim kamatama, nenamjenski trošili novac na slabe igrače, pa su se pojavili problemi s plaćanjem kredita, te je vlasnik kluba postao fond koji je kamatama satrao kineske ulagače. To je američki fond Elliott. Fond je za malu cijenu dobio klub u vlasništvo.

A momčad je bila nikakva. To se sad vidi, jer uz sve napore teško je sastaviti momčad koja može biti konkurentna u Italiji, što bezuspješno čine Boban i Maldini.

S druge strane, američki fond je mislio da je vođenje kluba lak i profitabilan posao, malo rezultata, pa prodaja igrača, pokoji trofej, uvećati cijenu kluba i prodati ga. A klubu se vrijednost samo spustila. Teško je i reći koliko. Uglavnom – puno!

Mijenjali su se direktori, treneri, igrači u zadnje tri godine, pa je došao i izbačaj iz europskih natjecanja zbog kršenja financijskog fair-playa, potonuće je bilo neizbježno. Došli su novi savjetnici, oni su izabrali Zvonimira Bobana i Paola Maldinija da vade kestenje iz vatre.

I baš kad je Milan zaslugom Ante Rebića postao bolji, konkurentnji, klub potresaju novi događaji. Jedan od šefova struke, naš Zvonimir Boban koji dijeli te dužnosti s drugom klupskom legendom Paolom Maldinijem, ogorčen je kako ga se tretira i što mu se događa iza leđa.

Predsjednik uprave kluba Ivan Gazidis bez znaja Bobana dogovara novog trenera, Nijemca Ralfa Ragnicka. I tu je izgleda puklo.

“Mislim da Rangnick nije odgovarajući profil za AC Milan”! Bijesan je bio Maldini. Nadalje, u razgovoru za La Gazzetta dello Sport Boban je rekao kako je “ponašanje čelnih ljudi plod nepoznavanja struke i da je riječ o poslu iza njegovih leđa”.

Uglavnom, optužio je upravu da uopće ne zna što će s Milanom. I da “Milan nema perspektivu za osvajanje trofeja za što klub i služi”.

I tako si zacijelo potpisao presudu. Morati će otići iz Milana. I zbog njegovih izjava situacija u klubu je stresna. I svi predviđaju “cipelu” za Bobana i Maldinija.

Vezane vijesti

Komentari