fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

BRAVO ZA MERCEDES: Iz Formule 1 stiže revolucionarni uređaj za pomoć zaraženima
Foto: facebook
Ostali sportovi

BRAVO ZA MERCEDES: Iz Formule 1 stiže revolucionarni uređaj za pomoć zaraženima 

Momčad Mercedesa u Formuli 1 ovog će tjedna započeti isporuku 10.000 novih uređaja za disanje britanskim bolnicama kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, javlja CNN.

Uređaji nazvani CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) pomoći će pacijentima s plućnim infekcijama da lakše dišu kad im obične maske s kisikom više ne budu dovoljne.

Uređaje je razvila ekipa Mercedesovih inženjera u suradnji s liječničkim timom Sveučilišta u Londonu. Nakon procjene u londonskim bolnicama, uređaji su odobrenu za javnu upotrebu.

Britanska Nacionalna zdravstvena služba naručila je 10.000 uređaja od Mercedesove tvornice u Brixtonu, u kojoj su ih Mercedesovi inženjeri osmislili i razvili. Cijela je tvornica prenamijenjena za proizvodnju ovih uređaja, a očekuje se da će ih Mercedes moći proizvoditi oko 1000 na dan.

Novi uređaji jednako su učinkoviti kao stari, ali uz upotrebu 70 posto manje kisika.

“Ovi uređaji spašavat će živote i omogućiti ključnu pomoć zdravstvu tako što će smanjiti potrebu za respiratorima i rasteretiti bolnice”, rekao je profesor David Lomas sa Sveučilišta u Londonu.

“To je fantastično dostignuće koje stiže u bolnice samo dva tjedna nakon što je napravljen prvi prototip te pokazuje što se sve može postići kad sveučilišta, bolnice i industrija rade zajedno za javno dobro.”

CPAP uređaji pomoći će pacijentima da im dišni putevi stalno budu otvoreni i da im povećavaju dotok kisika upumpavanjem zraka u usta i nos u stalnim, pravilnim razmacima.
U Ujedinjenom Kraljevstvu je, prema posljednjim podacima, zabilježeno više od 50.000 slučajeva koronavirusa, a umrlo je više od 5000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari