fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

19 svi 2022

Objava

BRESCIA ODLUČILA: Nećemo igrati prvenstvo makar se nastavilo, pa nije  ovo šala
Nogomet

BRESCIA ODLUČILA: Nećemo igrati prvenstvo makar se nastavilo, pa nije ovo šala 

Vlasnik talijanskog nogometnog prvoligaša Brescie Massimo Cellino donio je odluku kako njegov klub više neće igrati ove sezone ukoliko se nastavi prvenstvo.

Cellino je početkom travnja zaprijetio kako će njegov klub pustiti svaku utakmicu ukoliko se nastavi prvenstvo, no sada je otišao i korak dalje jasno poručivši vodstvu Serie A.

“Ponavljam, jednostavno neću pustiti igrače igrati. Ovo nije beznačajna provokacija. Preuzimam svu odgovornost,” kazao je Cellino za novine Giornale di Brescia.

U Italiji je od 9. ožujka na snazi izvanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, ali se očekuje kako će se te mjere ublažiti od 4. svibnja. Na taj bi datum igrači trebali moći nastaviti s treninzima u malim skupinama, s idejom da se liga nastavi od 31. svibnja.

“Vidim previše egoizma i previše ljudi koji pokušavaju izvući maksimum iz ove situacije,” dodao je Cellino.

Brescia i Bergamo pogođeni su krizom teže od bilo kojeg drugog talijanskog grada, a već danima iz tih gradova dolaze šokantni prizori vojnih kamiona u konvoju koji voze lijesove u druge regije, jer tamošnji krematorij rade bez stanke.

Cellino je uputio i poruku Talijanskom nogometnom savezu (FIGC) i predsjedniku Gabrieleu Gravineu.

“Što se tiče FIGC-a i Gravinea, oni bi se trebali više fokusirati na provjeru financijske situacije klubova, a manje na televizijske nastupe. Ozbiljno, neka se prošetaju Brescijom i pogledaju što se ovdje događa,” poručio je predsjednik Brescije.

Prije prekida prvenstva Brescija se nalazila na začelju ljestvice sa 16 bodova, devet manje od zone spasa.

Vezane vijesti

Komentari