Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

BROJ ZARAŽENIH OD JUČER NEZNATNO NARASTAO: 27 novooboljelih i jedna umrla osoba
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

BROJ ZARAŽENIH OD JUČER NEZNATNO NARASTAO: 27 novooboljelih i jedna umrla osoba 

“Danas je 57. dan od pojave korone. U 24 sata imamo novih 27 slučajeva, ukupno 1908. Testirano je ukupno 26274 ljudi, jučer 664, uz postotak od 7,26 pozitivnih. Od jučer je preminula jedna ženska osoba u Zagrebu, 1932. godište sa značajnim kroničnim bolestima. Ukupno je u RH od početka pandemije preminulo 48 bolesnika. Na resporatoru je još uvijek 18 bolesnih, a oporavljenih imamo 801.

Iz dana objavljujemo podatke koje smo prikupili od 12.45 prvog dana do 12.45 drugog dana. Lokalni mediji objavljuju u drugim vremenskim periodima, zato su ponekad drugačije brojke”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Što se tiče povratka učenika u škole i studenata na fakultete, Krunoslav Capak rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji, a odluku od tome donosit će Vlada u suglasnosti s Civilnim stožerom.

– Nastava na fakultetima, obzirom da i sam predajem, ide dobro i ne vidim zašto se ne bi akademska godina završila online – poručio je.

Neki biskupi su zamolili ukidanje zabrane vjerskih okupljanja.

– Vlada i svi ministri rade na tome da se napravi “fazna izlazna strategija”. Kad tad posao bude dovršen, a trebao bi biti ovaj tjedan, onda ćemo moći više govoriti o tome. Svaka djelatnost uključuje i situaciju koja se treba u ovim uvjetima tretirati s te strane. Važno nam je kad krenemo u popuštanje da sve bude dobro i usklađeno – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vezane vijesti

Komentari