fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

ČEKA LI TO I DALIĆA? Engleskom izborniku Southgateu 30 posto manja plaća
Nogomet

ČEKA LI TO I DALIĆA? Engleskom izborniku Southgateu 30 posto manja plaća 

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate, kao i izbornik engleskih nogometašica Phil Neville dobit će 30 posto manju plaću.

Dvojici izbornika je plaća smanjena kao najbolje plaćenim zaposlenicima u Engleskom nogometnom savezu (FA). Southgate, koji je “Tri lava” doveo do polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji, ima godišnji ugovor vrijedan tri milijuna funti, dok njegov kolega na klupi “lavica” zarađuje 300.000 funti godišnje.

“Ovo su izazovna vremena i nije bilo lako donijeti ove odluke”, izjavio je izvršni direktor FA-a Mark Bullingham.

Svim zaposlenicima saveza koji imaju godišnju plaću 50.000 funti ili veću, ona će privremeno biti umanjena za 7,5 %, dok će onima koji se nalaze u višoj kategoriji plaća biti smanjena za 15 %.

Mark Bullingham je procijenio da će gubici saveza biti oko 100 milijuna funti, što uključuje gubitke zbog odgođenih međunarodnih utakmica reprezentacija, dvoboja FA kupa kao i ostalih događaja na stadionu Wembley. No, gubici bi mogli narasti i do 150 milijuna funti, ovisno o “vladinim nužnim medicinskim mjerama”.

“Želimo napraviti oprezne i primjerene korake kako bismo zaštitili i podržali FA i naše zaposlenike u ovo nepredvidljivo doba”, rekao je Bullingham čija je godišnja plaća 800.000 funti.

Vezane vijesti

Komentari