Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

CIBONA MISLI OZBILJNO: Sastavlja mladu momčad, s autoritetom Marka Arapovića
Košarka

CIBONA MISLI OZBILJNO: Sastavlja mladu momčad, s autoritetom Marka Arapovića 

U Košarkaškom klubu CIbona žele za sljedeću sezonu oformiti momčad od mladih igrača,  sa što manje stranaca. I čini se da u toj namjeri imaju uspjeha. Svježa vijest koja dolazi iz Doma Dražena Petrovića jest da  će se u Cibonu, nakon dužeg razdoblja, vratiti Marko Arapović. Koji je prošlu sezonu igrao u turskom Galatasarayu.

Marko Arapović jedan je od najboljih hrvatskih mladih košarkaša, koji je počeo u Ciboni, a kasnije u Cedeviti pružao sjajne parije. Njegov otac, a to je u ovoj priči i bitno i nebitno, jest proslavljeni Franjo Arapović, legenda Cibona i član čuvene hrvatske olimpijske vrste koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, u finalu protiv jedinog američkog Dream teama.

Marko Arapović je kao kapetan s mladom košarkaškom reprezentacijom  Hrvatske (do 19)   osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu 2015. u Grčkoj. U finalnoj utakmici su Hrvate  tijesno pobijedili Amerikanci. Marko je izabran u najbolju petoricu  svjetske smotre.

Bio je Marko  standardan prvotimac Cedevite sve dok nije doživio stravičnu ozljedu koljena u dvoboju polufinala ABA lige protiv Partizana u travnju 2017. godine. Oporavak je trajao više od godinu dana, a sam Arapović je rekao kako je bez ozbiljne utakmice bio 16-17 mjeseci.  I uspio se vratiti, ima snažan voljni element, košarkaško znanje nikad nije bilo sporno.

Sad posve oporavljen  želi nastaviti karijeru i Cibona je dobar izbor, napose zbog odluke u klubu iz Savske ulice da se složi domaća perspektivna momčad na duže staze. Nema sumnja da bi Cibona s ovim poslom dobila puno, iskusnog i mladog igrača koji bi bio svojevrsni autoritet  mladom Toniju Nakiću koji je doveden iz  Šibenika, već  odavno sjajnomn Roku Prkačinu, ali i Mateu Drežnjaku iz Širokog koji bi također trebao osvanuti u zagrebačkom klubu.

Dolazak Marka Arapovića u CIboni bio bi i konačna potvrda da se Cibona zaželjela sportskih ambicija, što navijači ovog kluba godinama čekaju.

Vezane vijesti

Komentari