fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

ČILIĆ IZNENADIO IZBOROM NAJBOLJIH TENISAČA: Na 1. mjestu nisu ni Goran ni Novak…
foto: facebook/ marin cilic/private
Tenis

ČILIĆ IZNENADIO IZBOROM NAJBOLJIH TENISAČA: Na 1. mjestu nisu ni Goran ni Novak… 

U danima kada je koronavirus je udario svom silinom, a Marin se sa suprugom Kristinom i sinčićem Baldom sklonio u Cavtat. Tamo u miru i sigurnosti doma obitelji Milković uživa u izolaciji, u teniskom je klubu dobio teren na raspolaganje i iskreno priznaje da mu užurbani ritam ATP Toura uopće ne nedostaje.

– Nije mi moglo doći bolje, kao što kažu – k’o kec na desetku. Voditelj kluba u Cavtatu ostavio je jedan teren samo za mene, dao mi ključ i koristim ga kad god želim. Ovdje je sa mnom zadnja tri tjedna bio Vilim Višak jer isprva nismo znali kad će se Tour nastaviti. Uživam sa svojima i s malenim, mogu pomoći Kristini, a u suprotnom bih stalno putovao, evo sad bismo igrali Monte Carlo, rekao je Marin u razgovoru za SN.

U podužem razgovoru najinteresantniji dio je onaj vezan uz najbolje u bijelom sportu. Ovo je Marinovih pet najboljih tenisača svih vremena.

1. Björn Borg

Gledao sam dosta njegovih videa na YouTubeu, a imao sam i sreću biti i dio tima Team Europe na Laver Cupu, gdje je on bio kapetan, i upoznati ga. Žao mi je što je prerano prekinuo karijeru. Dosta teniskih znalaca će vam reći da je mogao osvojiti još puno Grand Slamova. Ovako je ostao na 11, i to bez igranja Australije, što je fascinantno.

2. Rod Laver

Dominirao je u teškom razdoblju, jer tenis je izgledao bitno drugačije 1962., kad je osvojio prva četiri Grand Slama. Nakon toga je prešao u ekipu profesionalaca koja je igrala turnire između sebe. I kad se 1968. vratio, nakon pregovora u kojima je bio i Niki Pilić, iduće godine je ponovo uzeo četiri Grand Slama.

3. Steffi Graf

Osvojila je sve što je osvojiti mogla. Teniska ikona nevjerojatnog karaktera.

4. Goran Ivanišević

Bio je ključna figura i za moju karijeru, ali i za mnoge mlade u Hrvatskoj, ne samo u tenisu, nego u svim sportovima.

5. Novak Đoković

Teško mi je izabrati između trojke Federer – Nadal – Đoković, ali odlučio sam se za Novaka jer je s naših prostora i jer imamo sjajan odnos. Premala je ovo lista da mi svi stanu!

– Što se tiče Rogera, on će sigurno savršeno iskoristiti razdoblje odmora kao što je to i dosad činio. Iz prve ruke uvjerio sam se da su i on i Nadal fascinantni u povratcima na turnire. Sjetimo se koliko je Nadal imao ozljeda, a svaki put kad se vrati, jako rijetko izgubi od igrača od kojih ne treba izgubiti i koji mu nisu rivali. Federer pogotovo, on je često tijekom karijere uzimao pauze od dva mjeseca i više i svaki put bi se vratio u punoj formi. Mislim da nismo vidjeli njegov kraj. Možda će mu želja biti još i veća nakon četiri ili pet mjeseci pauze.

Vezane vijesti

Komentari