Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

ČINI SE NESTVARNO: U 24 sata samo 10 novooboljelih – bez umrlih!!!
Foto: Vlada RH
Korona virus

ČINI SE NESTVARNO: U 24 sata samo 10 novooboljelih – bez umrlih!!! 

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj.

– Imamo deset novih slučajeva korone u Hrvatskoj – rekao je ministar Vili Beroš. Dodao je da to znači da je ukupno 1881 ljudi oboljelo od korone, a da se 771 oboljeli oporavio od bolesti.

Testirano je do sada 25610 ljudi, a 47 je preminulih. Ukupno je i dalje 47 preminulih. U bolnicama je 324 bolesnika kod kuće 786. Na respiratoru je 18 bolesnika, 5 manje nego jučer.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je 15 županija tražilo i dobilo suglasnost da se ukinu propusnice za putovanje unutar županija. Objasnio je da se stvari u nekim županijama ili mjestima mogu vratiti na staro, ako se promijeni epidemiološka situacija.

– Cilj propusnica bio je usporavanje kretanja čime smo ostvarili dobre brojke. Pozivamo građane da i dalje budu racionalni kod napuštanja mjesta stanovanja. Glavno pravilo je i dalje – ostanimo doma – rekao je.

Krunoslav Capak rekao je da nije problem baviti se nekih individualnim sportom, ali da treba propisati sport u kojem sudjeluje dvoje i više ljudi. Za najavljena serološka ispitivanja Capak je rekao da su nam ona interesantna kako bismo vidjeli koliko je populacija prokužena.

“Neke vrtići i neke škole od 1 do 4 razreda i dalje rade. Koji će to točno period biti kada ć se se učenici vraćati u škole, to ovisi o epidemiološkoj situaciji i o dogovoru vlade i stožera. Ako bude kontinuirano dobra situacija, razgovarat ćemo o tome. S obzirom da ova e skola ide dobro, mišljenja smo da se neki ni ne trebaju vraćati u škole”, rekao je Capak.

Vezane vijesti

Komentari