fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

CITY I DOGODINE U LIGI PRVAKA? Ima jedna “kvaka” i sigurno će za njom posegnuti
facebook/OFF.SITE Manchester City
Nogomet

CITY I DOGODINE U LIGI PRVAKA? Ima jedna “kvaka” i sigurno će za njom posegnuti 

Manchester City će unatoč zabrani UEFE, moći i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka ukoliko zatraže od Suda sportske arbitraže (CAS) da im zamrznu status dok se njihova žalba na riješi, tvrde sportski pravni stručnjaci.

UEFA je u petak zbog ozbiljnog kršenja financijskih pravila kaznila City s dvogodišnjim izbacivanjem iz europskih natjecanja i novčanom kaznom od 30 milijuna eura.

Engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS-u od kojeg mogu zatražiti “posebno izuzeće” koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti ne bude riješen. U slučaju da City ne zatraže izuzeće, gotovo sigurno neće biti u ždrijebu Lige prvaka, jer je ždrijeb kvalifikacija 9. lipnja, a grupne faze 27. kolovoza. Prema trenutnom rasporedu CAS-ovih slučajeva, saslušanje u “slučaju City” moglo bi se dogoditi tek početkom sljedeće godine, gotovo je nemoguće da to biti prije srpnja ove godine.

“Vrlo je izgledno da će City tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste”, kazao je vodeći pravnik u sportskim pitanjima John Mehrzad.

City je trenutno drugi u Engleskom prvenstvu, a to bi ih odvelo izravno u skupine Lige prvaka.

Vezane vijesti

Komentari