fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

ČUDO NEVIĐENO: Treća generacija Maldinija zaigrala za Milan
Ostali sportovi

ČUDO NEVIĐENO: Treća generacija Maldinija zaigrala za Milan 

U posljednjim trenucima ligaškog susreta Milan – Verona (1-1) u nedjelju je za “Rossonere” debitirao Daniel Maldini (17) postavši treća generacija Maldinija koja je zaigrala u dresu talijanskog velikana u Serie A.

Prije njega za Milan je zaigrao i njegov djede Cesare, a potom i otac Paolo.

“Bilo je to ostvarenje snova, samo šteta zbog rezultata,” kazao je mladi veznjak.

“Bio je to emotivan trenutak,” dodao je 17-godišnji mladić.

Maldini junior je prvi nastup u dresu Milana imao u srpnju 2019. u revijalnoj utakmici protiv Bayerna na američkoj turneji, a na prvi službeni nastup u prvenstvu je morao čekati do ove godine.

“Nije bilo planirano da zaigra protiv Verone. Čak nije trebao biti u sastavu, pozvali su ga u posljednji trenutak,” kazao je njego otac, Paolo (51) koji je trenutačno tehnički direktor kluba.

Daniel Maldini treća je generacija obitelji Maldini koja je nastupila za prvu momčad Milana. Prije njega debitirao je djed Cesare 1954. godine, a 1985. i njegov otac Paolo.

Cesare i Paolo su u dresu Milana osvojili ukupno 31 trofej pri čemu i šest europskih naslova prvaka, pa Daniel neće imati lagan zadatak kako bi nadmašio oca i djeda.

Cesare Maldini, koji je preminuo 2016. godine u dobi od 84 godine, je igrao za Milan od 1954. do 1966. upisavši više od 400 nastupa, a u dva navrata je bio trener kluba. Kao igrač je osvojio četiri ‘scudetta’, te jedan europski naslov, dok je kao trener osvojio Kup kupova i talijanski kup.

Njegov sin, Paolo je cijelu karijeru proveo u klubu sa San Sira. Od 1984. do 2009. godine upisao je 902 nastupa osvojivši 25 trofeja pri čemu sedam naslova prvaka, te pet Liga prvaka.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari