fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

DA NISU PRENAGLILI? HNS  tvrdi da je  nastavak Prve HNL moguć već 16. svibnja
Zagreb, 29.2.2020 - Utakmica 24. kola Prve HNL Dinamo - Rijeka .Na slici Ademi Arijan (5) Dinamo.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp
Nogomet

DA NISU PRENAGLILI? HNS tvrdi da je nastavak Prve HNL moguć već 16. svibnja 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u utorak je usvojio tri verzije izmjena kalendara natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL te Hrvatskom kupu, zbog aktualne situacije s pandemijom COVID-19, a postavljeni su i novi rokovi za licenciranje.

“Prema preporuci krovne europske nogometne organizacije, Uefe, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak natjecateljske godine. S obzirom na to da je daljnji tijek epidemije koronavirusa nepredvidiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri inačice izmjene kalendara natjecanja HT Prve lige, 2. HNL te Hrvatskog kupa”, stoji u službenom priopćenju HNS-a čiji su čelnici pri donošenju odluke konzultirali i Središnji državni ured za šport (SDUŠ) koji suglasan s navedenim odlukama.

Prema najboljoj opciji po pitanju epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, natjecanje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 16. svibnja, a završeno 19. srpnja. Finale Kupa bilo bi odigrano 25. srpnja, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 26. i 29. srpnja. Za aktivaciju tog scenarija konačni rok za objavu je 20. travnja.

U drugoj opciji natjecanje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 30. svibnja, a završeno 26. srpnja. Finale Kupa bi u tom slučaju bilo odigrano 1. kolovoza, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 2. i 5. kolovoza. Rok za aktivaciju ove opcije je 4. svibnja.

Prema trećoj verziji, na čiju se objavu može čekati do 18. svibnja, Prva HNL bi bila nastavljena 13. lipnja, a posljednje kolo bilo bi odigrano 2. kolovoza. Prethodilo bi mu finale Kupa 29. srpnja, dok bi utakmice kvalifikacija za Prvu HNL bile odigrane 8. i 12. kolovoza.

“Ovisno o epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te odlukama nadležnih tijela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se inačica izmjene kalendara natjecanja primijeniti”, navodi se u priopćenju.

Izvršni odbor je sukladno preporuci Uefe produžio sve rokove vezane za odlučivanje o izdavanju licence te su stoga učinjene izmjene i dopune Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a. Prema tim izmjenama i dopunama odluke u prvom stupnju bit će donešene 15. svibnja, a konačne odluke o izdavanju licence, nakon moguće provedbe žalbenih postupaka, bit će donijete 15. lipnja.

“U ovogodišnjem postupku licenciranja neće se primjenjivati kriterij F.05 “Budući financijski podaci” (članci 35-40. Pravilnika)”, zaključuje se u priopćenju HNS-a.

Vezane vijesti

Komentari