fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

DALIĆ: ‘Sve se otelo kontroli. Daj Bože da se izvučemo…’
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ tš
Sport

DALIĆ: ‘Sve se otelo kontroli. Daj Bože da se izvučemo…’ 

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić usred pandemije koronavirusa ne razmišlja o sportu. Vrijeme provodi s obitelji u Livnu i poručuje da sada “svi trebamo stati na loptu”.

“Najmanje što možemo učiniti je da svatko od nas sluša upute koje dobivamo od stručnjaka te da ostanemo u svojim kućama. Tako ćemo pomoći sebi i drugima u borbi protiv virusa. To je u ovom trenutku najbitnije. Virus će ostaviti velike posljedice u svim segmentima našeg društva, u gospodarstvu i u sportu. Moramo biti pozitivni, virus će proći, kao što je prošao u Kini, ali iz svega ovoga moramo izvući dobre stvari. Kada govorim o dobrim stvarima, mislim na to ćemo svi više vremena biti kod kuće sa svojim obiteljima i više se družiti”, kazao je Dalić u razgovoru za Laudato TV.

Izbornik u pandemiji vidi poruku da čovjek mora prestati mijenjati prirodu.

“Previše trčimo za materijalnim stvarima, za poslom, užitkom i druženjima, a sve drugo nam je postalo nevažno. Jedan virus zaustavio je svijet, poslao nam je poruku da ne možemo raditi baš sve što hoćemo. Ne možemo mijenjati svijet i prirodu”, rekao je Dalić.

Na pitanje o odgodi Eura za sljedeće ljeto i svojim planovima, s obzirom na to da krajem srpnja istječe njegov ugovor s HNS-om, Dalić je kazao da treba zadržati pozitivu.

“Moramo promijeniti našu strategiju i razmišljanje. Tako je-kako je. To treba prihvatiti. Bit će nogometa i kasnije. Najvažnije je da sačuvamo mir i pozitivu te iz svega iziđemo što bezbolnije. Znam da neće biti lako, pogotovo nama koji smo u nogometu i koji od toga živimo, ali ima ljudi koji ostaju bez posla i koji su na različite načine ugroženi. Moramo prihvatit ovo što se događa i živjeti dalje”, smatra izbornik, dodajući da ovih dana uviđamo koliko se naše društvo otelo kontroli.

“Trčimo za svim stvarima osim za onima za kojima trebamo trčati. Cijelo društvo otelo se kontroli. Zapostavili smo obitelj, roditelje, starije. Sad smo dobili poruku da moramo biti još ponizniji i još poslušniji. Gledam po sebi – imao sam detaljno isplaniran program, stalno neka putovanja, obveze, sastanci, nije bilo dovoljno vremena za bližnje. Daj Bože da iz ove korone izvučemo poruke i da nas nauči pravim stvarima”, zaključio je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari