Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

DANAS NEZAMISLIVO: Prvaci Europe sa svim igračima koji su rođeni u jednom gradu
Nogomet

DANAS NEZAMISLIVO: Prvaci Europe sa svim igračima koji su rođeni u jednom gradu 

Jock Stein je bio prvi menadžer u Velikoj Britaniji koji je u jednoj godini, bilo je to 1967., osvojio sva tri natjecanja u kojem je njegova momčad nastupila. Da, Stein je sa “Celticom” osvojio Kup prvaka, škotski kup i prvenstvo. Nikad prije i nikad kasnije nikome to nije uspjelo! 

Time je zauzeo počasno mjesto u “Celticovoj povijesti”, kao i povijesti škotskog i britanskog nogometa. Godina je to kada je i Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova.

U “Celticu” je Jock Stein ostao čak 13 godina. U tom razdoblju su osvojili Kup prvaka, deset naslova škotskog prvaka, osam škotskih kupova, te šest škotskih liga kupova. Bilo je to nevjerojatno uspješno razdoblje katoličkog “Celtica” koji je po svojoj nogometnoj školi postao prepoznatljiv u Europi i svijetu.

Za današnje nogometne okolnosti jedna je činjenica iz tog trijumfa upravo zapanjujuća. Naime, Stein je osvojio naslov europskog prvaka sa “Celticom” koji je u svojoj momčadi imao sve redom igrače rođene u Glasgowu i okolici! 

Naime, svih 16 igrača prijavljenuh za igru i na klupi u finalnoj utakmici Kupa prvaka protiv Intera 1967. godine u Lisabonu bilo je rođeno u Glasgowu ili okolici, najdalje 20 kilometara od centra. Danas je tako nešto – nezamislivo.

Vezane vijesti

Komentari