fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

DANAS ODLIČNE VIJESTI: Samo 23 novooboljela, sve više pada postotak zaraženih
Foto: Vlada RH
Korona virus

DANAS ODLIČNE VIJESTI: Samo 23 novooboljela, sve više pada postotak zaraženih 

U Republici Hrvatskoj u zadnja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja. Ukupno je 1814 zaraženih covidom 19.

Od jučer je preminula jedna osoba. Riječ je o ženi srednje dobi iz Osijeka koja je imala većih problema od ranije. Ukupno je RH od koronavirusa umrlo 36 osoba.

Srednja dob bolesnika je 50,50 godina, a više je zaraženo žena (52,2 posto) od muškaraca (47,8 posto).

“Ukupno testiranih imamo 20.953, od čega 796 u zadnja 24 sata, i dalje pada postotak pozitivnih među ispitanim bolesnicima, sada je postotak 8,66”, naglasio je Beroš.

Na respiratoru je 30 bolesnika, dok je hospitaliziranih 372.

“Oporavljenih imamo 359, što je 47 više nego jučer. Kod kuće oporavljenih 241 osobu, što je 24 više nego jučer. Ukupan broj oporavljenih je 600”, istaknuo je Beroš.

Ukupno je oporavljeno 600 ljudi. To je priopćio u petak na početku konferencije za tisak ministar zdravstva Vili Beroš.

Većina županija od jutros nema nijednog novooboljelog od korona virusa, a korona se pojavila u još jednom splitskom domu za starije i nemoćne, riječ je o Domu na Zenti.

Alemka Markotić komentirala je mogućnost brzog pronalaska cjepiva.

“Naslovi prodaju priču, a pitanje je što piše ispod. Nisam pročitala nijedno da je razvijeno. Na stranici WHO-a sa datumom 20.3. imate 44 institucije koje razvijaju cjepivo. Tko će otići najdalje, vidjet ćemo. Sad je bila informacija da je NIH, najveća institucija u SAD-u, zajedno sa jednom firmom, da su oni zasad na prvoj fazi kliničkog istraživanja. Vidjet ćemo tko će još dobiti neke dobre rezultate. Na puno mjesta se razvijaju cjepiva”, rekla je Markotić.

“Kao što vam je poznato, od prvog dana otvoreno i svaki dan sa vama i javnosti komuniciramo ne samo svoje odluke nego i promišljanja. U ovom trenutku je točna činjenica da većina mjera istječe 19. i da ćemo sigurno u tom smislu morati većinu tih mjera produžiti. No, također je izvjesno, mi se definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do popuštanja. Premijer je tražio od svih ministara da s današnjim danom pripreme pregled gospodarskih aktivnosti koje bi bile važne s ekonomske točke gledišta. Nakon toga će svoj sud dati epidemiološka struka, oni će reći kako to organizirati da se poštuju mjere”, rekao je Božinović.

Vezane vijesti

Komentari