Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

DARIJO SRNA ZA BLIC:  “Protiv Srba je uvijek oštro, poslije  odemo na muziku”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nogomet

DARIJO SRNA ZA BLIC: “Protiv Srba je uvijek oštro, poslije odemo na muziku” 

Novinari sprskog Blica napravili su interjvu s bivšim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije, Darijom Srnom. Pitanja su mahom bila o „odnosima Hrvata i Srba kada igraju jedni protiv drugih. Poput velikog sportaša Darijo Srna se nije dao smesti i rekao je svoja iskustva, koja su posve pozitivna…

“Igrao sam dva puta protiv Srbije i nikakvih tenzija nije bilo. Većina tih momaka su moji prijatelji. Kad smo igrali brat Kolarov i ostali, potukli bismo se na terenu, ali poslije toga otišli bi popiti ponešto i na muziku. Jebiga! U sportu nema mjesta politici. Mi se između sebe dobro poznajemo. Kad sam igrao protiv Modrića, znao sam ga dobro udariti, a ne nekoga drugog. Za vrijeme utakmice nikoga ne poznajem”.

U klubu, Šahtaru, Srna je često igrao, pak, zajedno sa srpskim nogometašima…

„Da, uvijek sam bio u dobrim odnosima sa srpskim nogometašima. Vidjeli ste, bio sam s bratom Lalom, Duki je bio u Partizanu, Deki u Zvezdi. I bilo je tu prijateljstva. A kada smo po klubovima igrali jedni protiv drugih, frcalo je sve. Ali, opet isto. Poslije stisak ruke i problema nema. Deki Stanković, Aleksandar Kolarov… Najviše Kolarov, s njim sam imao najviše duela, stalno smo išli jedan na drugog. On je lijevi, ja desni bek”…

Novinar ga je pitao što isli o reprezentaciji Srbije danas?

“Puno mogu govoriti o njoj. Individualno je među deset u Europi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku s tribina kao Hrvatska. Ne znam što tu nedostaje. Nisam u vašoj svlačionici. Bio sam 11 godina kapetan Hrvatske. To je takvo zajedništvo….Tu nemaš prostora da se opustiš”.

A može li Srbija na Euro? Pa da igra protiv Hrvatske u Glasgowu?

“Srbija ima ozbiljnu ekipu. Individualno, vi prolazite Norvešku i onu drugu utakmicu bez problema. Sad… Ako se sve poklopi, a nadam se da hoće, volio bih da prođe Srbija i da igra s Hrvatskom na Europskom prvenstvu. To će opet biti jedan veliki događaj koji će gledati cijeli svijet i ljudi će uživati u tome. Daj bože da tako bude. Idemo dalje! Nogomet je najvažniji sport na svijetu. Idemo igrati nogomet! Srbiji želim sve najbolje”, rekao je Srna.

Srbe zanimaju odnosi igrača u hrvatskoj reprezentaciji, svi iz velikih klubova, ima li tu trvenja i taštine…

“Nema toga kod nas. Ako je netko višak, ako se ne uklapa, on je odmah aut! Kod nas nema izlazaka, zna se kad to može i kako. Kapetan je tu najvažniji. Trener se mijenjao u hrvatskoj reprezentaciji, a kostur tima je uvijek ostajao. Kad sam ja bio kapetan, iza sebe sam imao igrače koji su me branili, ali i za koje bih poginuo. To su Modrić, Rakitić, Ćorluka i Mandžukić. Nas petorica kad se skupimo, nema dalje. Ja sam bio dio te obitelji.. Ne mogu reći da je uvijek bilo bajno i sjajno, ali se znao red i disciplina. Trener je uvijek bio respekiran, ali tu grupu nitko nije mogao da sruši. Nikad”!

Vezane vijesti

Komentari