Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

DAVOR ŠUKER O ODGODI EURA: “Jedina je to razumna odluka, bili smo složni”!
screenshot
Nogomet

DAVOR ŠUKER O ODGODI EURA: “Jedina je to razumna odluka, bili smo složni”! 

Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku, komentirao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker odluku o odgodi Europskog prvenstva za ljeto 2021. godine.

UEFA je odluku o odgodi objavila nakon velike video konferencije koju je održala s čelnicima svih 55 zemalja, predstavnicima Udruge europskih klubova (ECA), predstavnicima nacionalnih liga i Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro).

Šuker je na konferenciji sudjelovao u dvojakoj ulozi. Prvo kao jedan od čelnika nacionalnih saveza, a potom i kao član Izvršnog odbora UEFA-e.

“Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost – ljudski životi su na prvom mjestu,” kazao je Šuker koji se posljednjih dana nalazi u samoizolaciji.

Podsjetimo, nakon povratka s UEFA-ina Kongresa u Amsterdamu u samoizolaciji su završili Šuker, izbornik Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i to zato što je na Kongresu sudjelovao i predsjednik Srpskog nogometnog saveza Slaviša Kokeza kod kojeg je utvrđen koronavirus.

“Od srca se nadam da ćemo relativno brzo pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote”, dodao je predsjednik HNS-a.

Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, međutim krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je zbog epidemije koronavirusa odgodila turnir za iduće ljeto. Novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg).

Glavni je to zaključak velike video konferencije koju je UEFA održala s čelnicima svih 55 zemalja, predstavnicima Udruge europskih klubova (ECA), predstavnicima nacionalnih liga i Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro).

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari