fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

DAVOR ŠUKER: „Ostanak u najboljem razredu Lige nacije naš je i sportski i marketinški pothvat„
Nogomet

DAVOR ŠUKER: „Ostanak u najboljem razredu Lige nacije naš je i sportski i marketinški pothvat„ 

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je ovoga tjedna na sjednici Izvršnog odbora Uefe u Ljubljani, na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka.
Najvažnija odluka za hrvatski nogomet je promjena formata Uefine Lige nacija prema kojoj će u drugom izdanju ovog natjecanja, na jesen 2020. godine, Lige A, B i C činiti po 16 momčadi. To znači da je hrvatska reprezentacija ostala u elitnom razredu, Ligi A.

“To je sjajna odluka za HNS i našu reprezentaciju jer ćemo ponovno igrati protiv najboljih reprezentacija u Europi, gdje Hrvatska svojom kvalitetom i pripada. Nogometno i marketinški, to je ogroman plus za Hrvatsku i naravno da sam svim srcem podržavao i zalagao se za takvu ideju”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izvršni odbor je također donio odluke o domaćinstvima Uefinih klupskih natjecanja:

“Liga prvaka je najprestižnije klupsko natjecanje na svijetu i zato se finala igraju na najboljim svjetskim stadionima. Gazprom Arena u St. Peterburgu, Allianz Arena u Münchenu i Wembley u Londonu su savršen izbor za takve utakmice i čekaju nas pravi spektakli. Drago mi je što će u ‘mojoj’ Sevilli biti održano finale Europske lige – eto, u čak tri od ova četiri grada imao sam priliku igrati i znam da navijače klubova finalista čekaju sjajni izleti, prekrasni gradovi i gostoljubivi domaćini.”

Uefa je također potvrdila domaćine europskih prvenstava za natjecanja mladeži, kao i početak trećeg klupskog natjecanja – Europske konferencijske lige.

“Sve te odluke pokazale su da Uefa s predsjednikom Čeferinom i aktualnim Izvršnim odborom vodi brigu o manjim zemljama jer se kroz fondove solidarnosti, kroz HatTrick program i proširenje klupskih natjecanja uspješno prelijeva dio novca koji se generira kroz Ligu prvaka i EURO na manje zemlje i tako potiče razvoj nogometa na cijelom kontinentu. Od toga veliku korist ima i hrvatski nogomet, kao što smo mogli vidjeti na primjeru obnove travnjaka prvoligaša ili isplate klubovima na temelju Dinamovih uspjeha u europskim natjecanjima”, zaključio je predsjednik HNS-a.

Vezane vijesti

Komentari