Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

DERBI DINAMO – HAJDUK I MJERE: Koliko gledatelja može ući, gdje će Torcida?
Split, 4.03.2020 - Utakmica 25. kola Prve HNL Hajduk - Dinamo. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Nogomet

DERBI DINAMO – HAJDUK I MJERE: Koliko gledatelja može ući, gdje će Torcida? 

Na najvećem derbiju hrvatskog nogometa, dvoboju Dinama i Hajduka koji će biti odigran u nedjelju (21.05 sati) u okviru 34. kola Prve HNL, na tribinama stadiona Maksimir moći će biti 5970 gledatelja, priopćili su iz redova nacionalnog prvaka.

Pregledom stadiona od strane građevinskih stručnjaka utvrđeno je da zapadna i sjeverna tribina “nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se iste mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima”, stoji u službenom priopćenju u kojem se navodi da su na istočnoj tribini utvrđena oštećenja zbog kojih ona neće biti korištena za sportske priredbe te da je južna tribina privremeno izvan uporabe, jer postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima.

Time je maksimalni kapacitet stadiona sveden na 20.920 mjesta, a kako su nadležna tijela iz sigurnosnih razloga donijela odluku o korištenju 1/3 punog kapaciteta zbog epidemije korovirusa, za derbi će na raspolaganju biti 5970 ulaznica: 1656 za zapad dolje, od kojih 300 namijenjenih za navijačku skupinu HNK Hajduk; 967 za zapad gore, 1633 za sjever dolje te 1488 za sjever gore.

Iz Dinama napominju da će navijači Hajduka biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji, već će se dijeliti besplatne ulaznice, a prioritet će imati vlasnici godišnjih ulaznica koji će svoje ulaznice moći od četvrtka, 9. srpnja, preuzeti online ili na ‘Ticket pointu’ stadiona Maksimir.

Preostane li nepodijeljenih ulaznica i na dan utakmice, u nedjelju 12. srpnja, svaki će član kluba moći preuzeti po jednu ulaznicu na ‘Ticket pointu’ od 10 sati do početka dvoboja, odnosno popune kapaciteta stadiona.

Vezane vijesti

Komentari