fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

DERBI KOJI O NIČEMU NE ODLUČUJE: Hajduk i Dinamo se mogu još samo prepucavati
foto: facebook/HNK Hajduk/službena stranica
Nogomet

DERBI KOJI O NIČEMU NE ODLUČUJE: Hajduk i Dinamo se mogu još samo prepucavati 

Sutra je na Poljudu ‘veliki derbi’ hrvatskog nogometa. Veliki derbi, o kako to gordo zvuči!

No stvarnost odnosno realnost je odavno drukčija. Niti je to više neki derbi niti je veliki i ono što zadnjih dana rade na relaciji Poljud – Maksimir je valjda jedino što im zapravo i preostaje.

Naime, Dinamo je osvojio zadnjih 13 prvenstava, od uspostave neovisnosti ukupno 20, a Hajduk tek šest. Zadnjih godina statistika u međusobnim susretima Hajduka i Dinama je poražavajuća za splitski klub, i ovaj derbi može ponijeti epitet ‘vječnog derbija’ još samo u glavama navijača i nekoj kakoj takvoj tradiciji. No odavno to nije.

Ovaj predstojeći ama baš o ničemu ne odlučuje. Čak i da Hajduk dobije razlika u bodovima je dvoznamenkasta i Dinamo će sasvim sigurno osvojiti i 14 titulu za redom.

Uoči sutrašnjeg Poljudskog derbija počeo je verbalni rat na službenim stranicama Hajduka i Dinama te na društvenim mrežama.

Torcida je danas pozvala sve navijače splitskog kluba da napune Poljud.

“Mi s glasom, ti sa srcem! Srijeda 4.3.2020. Svi na Poljud! Hajduk te treba! Derbi srijedom? Još jedna sramota saveza koji se trudi makniti navijače sa stadiona. Njima u inat napunimo tribine i stvorimo atmosferu dostojnu derbija koju samo Split može! Naš glas vodi te do pobjede! Samo se bori, grizi noge lomi! Mrzin Dinamo!”, poruka je navijačke skupine koja prati Hajduk.

A sve je započelo jučer.

“Koliko često pišete pisma? Mi vam pišemo da dođete u srijedu na Poljud u 19 sati”, napisali su jučer iz Hajduka te objavili i pjesmu grupe Magazin “Piši, piši mi…”.

Povod za takvu objavu je činjenica da su u Dinamu odlučili prolongirati kaznu treneru Nenadu Bjelici koji je zbog vrijeđanja suca na utakmici protiv Osijeka suspendiran mjesec dana. Dinamo se odlučio žaliti pismenim putem, a kako pismo do ponedjeljka nije stiglo u HNS, Bjeličina suspenzija će se prolongirati pa će Dinamov trener voditi momčad na Poljudu.

Ubrzo je stigao odgovor iz Dinama koji je najvećeg rivala bocnuo na veliki bodovni zaostatak. Hrvatski prvak je svojim navijačima koji putuju na Poljud savjetovao da ponesu toplu odjeću jer bi taj minus mogao i rasti. Uz poruku su objavili i pjesmicu “Zeko i potočić”.

Vezane vijesti

Komentari