fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

DVOJBA VEĆ U DRUGOM KOLU HNL-A: Je li pogriješio VAR ili sudac?
screenshot
Nogomet

DVOJBA VEĆ U DRUGOM KOLU HNL-A: Je li pogriješio VAR ili sudac? 

“VAR će pokazati koliko hrvatski suci ne znaju suditi”, bila je rečenica koju smo čuli u jednom nogometnom društvu prije njegove premijere u prvom proljetnom kolu HNL-a.

I nakon što je tehnologija “spasila” suce ispravivši tri nedosuđena jedanaesterca za Hajduk u Varaždinu i poništila jedan neregularan pogodak Splićana, u nedjelju je na Rujevici u ogledu Rijeke i Slaven Belupa odluka VAR-a prvi put podijelila stručnu javnost, točnije sudačke eksperte HNTVA-a i HTV-a.

Glavčić je u 76. minuti srušio Halilovića u šesnaestercu, odnosno bilo je kontakta, veznjak Rijeke je pao, a nakona VAR provjere suci su odlučili da to nije za najstrožu kaznu.

Samo po sebi nametnulo se pitanje zašto Matoc nije iskoristio priliku za “popravni” i otišao do ekrana.

– Nije otišao do ekrana zato što mu VAR soba nije dala uputu “Marko, molim vas pogledajte opet ovu situaciju, ovdje postoji nešto drugo u odnosu na ono što ste nam rekli. Ovo je jasna i očigledna pogreška, ako o nečemu razgovaramo i gotovo se svi složimo da je to jedanaesterac onda je to jasno. Imao je priliku drugog pregleda i vjerojatno bi ustanovio da se radi o prekršaju i sve bi bilo ispravno – dodao je Strahonja zašto smatra da je to prva VAR pogreška u HNL-u.

Međutim, analitičar HNTV-a i FIFA-in kontrolor Miroslav Vitković ovu je situaciju u emisiji ‘Treće poluvrijeme’ procijenio drugačije.

“Nogomet je kontakt igra, nogomet je duel igra. Ovo je na rubu, ali nije evidentno da je čisti kazneni udarac. Znači, u takvim situacijama moramo dati sucu za pravo. Čim je nešto dvojbeno, ne uključuje se ni VAR, znači nije evidentno, nije sigurno. Sudac, vidimo ga na snimci, točno vidi sve. Tu je važno reći da je sudac tijekom cijele utakmice dozvoljavao dosta kontakt igre”, objasnio je Vitković.

Vezane vijesti

Komentari