fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

DINAMO ODRŽAO PRVI TRENING: Pod posebnim uvjetima, u manjim grupama, čudno…
Zagreb, 27.04.2020 - U sklopu prve faze za popuštanje mjera borbi protiv koronavirusa i omogucavanja treninga sportašica i sportaša I. i II. kategorije, GNK Dinamo je poceo s treninzima. Na slici novi trener Dinama Igor Jovicevic trenirao je sa 5 nogometaša na stadioinu Hitrec Kacijan u Zagrebu uz pridržavanje strogih mjera o udaljenosti izmedu sportaša. Na slici Arijan Ademi. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds
Nogomet

DINAMO ODRŽAO PRVI TRENING: Pod posebnim uvjetima, u manjim grupama, čudno… 

Nogometaši zagrebačkoga Dinama održali su prvi trening od početka pandemije koronavirusa, sukladno mjerama i propisima nadležnih institucija, a igrači će od ponedjeljka trenirati u skupinama pod paskom novoga trenera Igora Jovićevića.

U svakoj grupi bit će po pet igrača, uz trenere i fizioterapeute, propćeno je iz kluba. Treninzi će se odvijati prema uputama nadležnih institucija, uključujući sve potrebne tehničke i organizacijske mjere i propozicije. Treninge će po skupinama voditi glavni trener Igor Jovićević, pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić i kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina.

“S iščekivanjem i nestrpljenjem dočekali smo današnje treninge i razgovor s igračima. Dijelimo svi te emocije. Ide sve u skladu s planiranim i u skladu s uputama Civilnog stožera kako bismo zadovoljili sve kriterije – da se zdravstveno osiguramo, da su razmaci adekvatni i sve ostalo. Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid suradnje gdje igrači trebaju biti blizu, ali prilagođavamo se. Zaželili su se lopte i siguran sam da će to biti svakim danom sve bolje. Znam većinom sve igrače, kroz svakodnevni rad, a uz to svlačionice su nam bile jako blizu. Ono što nisam imao privilegiju je raditi s njima. To je jedan drugi vid suradnje. Naša komunikacija i rad bit će svakim danom sve bolji. Upoznat ćemo se još više, a igrači će usvajati iz dana u dan sve taktičke zahtjeve kroz moju komunikaciju koja je sama po sebi za njih nova. Trebat će malo vremena da se naviknu na gestikulaciju, ton, taktičke upute… Ovo nam je super došlo, da faza adaptacije bude što bezbolnija, kazao je Jovićević.

Igrači su podijeljeni u šest grupa i tako će trenirati u narednom periodu.

“Ne smijemo divljati. Moramo biti pragmatični i pametni. Jedno je trčati po nasipu ili po Jarunu, a drugo je raditi na poligonu, tehnički cirkular, vježbu tehnike, primanje lopte ili dinamičku suradnju koja je puno zahtjevnija. Pričajući s Brunom i Arijanom došli smo baš do zaključka da je ovo naoko lagan trening, ali je puno zahtjevnije i teže nego bilo koje trčanje. Moramo dozirati i biti pametni. Igrači također moraju biti iskreni kako se osjećaju iz dana u dan, a mi ćemo ih pratiti.I Moraju biti adekvanti razmaci, pet metara razmaka po horizontali i 40 metara po okomici. Tako se koncipiraju treninzi. Bitno je popuniti pluća, ubaciti loptu u treninge i da se jednostavno uhvate tehničko-taktičke upute što prije”, kazao je novi trener Dinama, koji jedva čeka nastavak prvenstva:

“Hoće li biti 30. svibnja ili ne, zaista ne znam. Moramo biti socijalno osjetljivi. Jedno je želja za treningom i usavršavanjem, a drugo činjenica da problem još uvijek postoji. U Hrvatskoj se stanje malo stabiliziralo, ali u Europi isto još postoje problemi. Pričao sam s bratom koji živi u Španjolskoj i s nekim prijateljima iz Španjolske – nije im do nogometa. Zaista je problematična situacija i moramo biti svjesni da je zdravlje na prvom mjestu. U skladu s civilnim stožerom te ministrima Berošem i Božinovićem slušat ćemo upute i ponašati se tako da bude za nas bezbolnije i bezbrižnije”.

Prvi treninga Dinama odrasili su Tomislav Krizmanić, Bartol Franjić, Izet Hajrović, Petar Stojanović, Mislav Oršić, Tin Hrvoj, Antonio Marin, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Mario Ćuže, Marin Leovac, Bruno Petković, Arijan Ademi, Kevin Theophile-Catherine, Emir Dilaver, Lovro Majer, Marko Đira, Mario Gavranović, Damian Kadzior, Sandro Kulenović, Leon Šipoš, Sadegh Moharrami, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Francois Moubandje te vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Renato Josipović.

Vezane vijesti

Komentari