Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

DINAMOVA OBITELJ TUGUJE:  Umro Davor Braun, sin proslavljenog Mirka “Charlija”
Nogomet

DINAMOVA OBITELJ TUGUJE: Umro Davor Braun, sin proslavljenog Mirka “Charlija” 

 

Iz Dinama nam stiže tužna vijest. Klub je objavio. “U dubokoj boli javljamo da je u Zagrebu u petak u ranim jutarnjim satima iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine i aktivni član maksimirskih veterana”.

„Charlie mlađi“, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo.

I znamo da će nam pogled uvijek zalutati ka popularnom kafiću “Charlie” na zagrebačkoj špici, kulisi uz koju su se uvijek znale rasplamsati oštre nogometne polemike i gdje je upravo Davor nerijetko znao preuzeti simpatičnu ulogu svojevrsnoga moderatora.

Davor Braun rođen je 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK… Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u plavome klubu.

GNK Dinamo i ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji Davora Brauna. Dragi prijatelju, neka ti je vječna slava i hvala.

Ćrio Blažević koji je dolazio u njegov lokal “Charlie” u središtu grada”, šokiran je:

“Neutješan sam, jako me pogodila ova vijest. Davor i ja smo bili prijatelji 40 godina. Davor je umro iznenada, nikad nije bolovao. Strašno je kad ovako ode jedan mlad čovjek. Ne mogu doći k sebi. Sjedim i ne mičem se već neko vrijeme. On je bio veliki domoljub, sjajan čovjek.

 

Vezane vijesti

Komentari