Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

DJELUJE NESTVARNO: Boksački meč godine trebao bi se održati u pulskoj Areni
Ostali sportovi

DJELUJE NESTVARNO: Boksački meč godine trebao bi se održati u pulskoj Areni 

Nakon što je menadžer bugarskog boksača Kubrata Puleva jučer izjavio da bi se borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji mogla održati pred gledateljima u pulskoj Areni ovog ljeta, Hrvatska je postala vijest dana u boksačkom svijetu.

Pulev se trebao potući s Britancem Anthonyjom Joshuom na stadionu Tottenhama u Londonu 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Prošli je tjedan Britanski boksački odbor (BBBofC) objavio kako se nada da će se profesionalne boksačke borbe moći nastaviti u srpnju bez gledatelja, no promotor Eddie Hearn je kazao da Joshua pristaje boriti se pred praznim gledalištem samo ako je to “jedina mogućnost”. Tu je u priču upala – Pula. Pregovori su u tijeku, a meč bi se prema prvim informacijama trebao održati pred publikom u kolovozu ili rujnu.

Radi se o profesionalnom boksačkom meču u teškoj kategoriji između ujedinjenog WBA, IBF i IBO prvaka iz Engleske i IBF izazivača, 28-godišnjeg Puleva. Iako je Joshua tražio da se meč održi u Britaniji, priredbe su stale, a Hrvatska je sad jedna od potencijalnih destinacija za okršaj godine.

Pregovore vodi menadžer Orsat Zovko, uz potporu Grada Pule. Orsatov tim ima iskustvo u organizaciji velikih borilačkih događaja pa smo u zagrebačkoj Areni gledali promocije kao što su K-1, Glory i UFC.

Zovko i njegov tim potvrdili su da pred publiku u Hrvatsku žele dovesti dosad najveći borilački spektakl i jedan od najvećih sportskih događaja godine. Drevni Amfiteatar u Puli vide kao idealnu pozornicu.

“Bila bi nam velika čast da možemo ugostiti ovaj jedinstveni spektakl u pulskoj Areni. Zahvaljujem Pulevljevom timu i Orsatu Zovku koji su nas izabrali kao moguću lokaciju. Nadamo se da će i Joshuin tim prepoznati naš grad i pulsku Arenu kao destinaciju dostojnu borbi za svjetskog boksačkog prvaka. Stojim vam na raspolaganju”, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Joshui će ovo biti prva obrana pojaseva nakon što ih je u prosincu prošle godine vratio pobjedom Andyja Ruiza u revanšu. Joshua je bivši zlatni olimpijac, dok u svom profesionalnom rezimeu ima 23 pobjede i jedan jedini poraz koji mu je nanio upravo Andy Ruiz.

Njegov protivnik i izazivač, 38-godišnji Pulev, u karijeri ima 28 pobjeda i također samo jedan poraz. Taj poraz mu je nanio Vladimir Kličko 2014., i to u borbi za svjetsku titulu. Ovo mu je druga prilika da postane svjetski prvak i doda IBF pojas među svoje trofeje. Zna da se Joshua ne bi borio u Bugarskoj, ali Hrvatska kao destinacija odgovara Pulevu i njegovom timu puno više od Britanije.

“Bilo bi sjajno kad bi se meč Joshue i Puleva za teškašku titulu održao u tako prekrasnoj areni. Grad Pula bi na tren mogao postati centar svijeta i ponovno oživjeti duh gladijatora baš u ovom trenu, kad su svijetu najviše potrebni”, rekao je Pulevljev menadžer Ivaylo Gotzev, na što se Pulev nadovezao da bi bio iznimno sretan da se meč održi u Hrvatskoj koju jako voli i da jedva čeka da Joshui pokvari planove za meč s Tysonom Furyjem koji bi prvi put u povijesti ujedinio sve titule.

Orsat Zovko je optimist i vjeruje u uspješnost pregovora.

“Nakon što smo doveli najveće svjetske borilačke brendove i uspješno odradili UFC, Glory, K-1 i napravili preko trideset svojih FFC evenata, pokušat ćemo dovesti i meč u teškoj kategoriji u boksu”, rekao je Zovko.

“U ovim ekstremnim okolnostima iznimno je važna bila super brza reakcija i vrhunski ’support’ grada Pule koja je u manje od 24 sata dala zeleno svjetlo za pregovore. Taj moment nam je omogućio da smo u ovom trenutku u najužem izboru za jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Učinit ću sve da se to dogodi kako bi još jednom potvrdili da je mala zemlja kao Hrvatska sposobna organizirati najveće spektakle na svjetskoj razini.”

Vezane vijesti

Komentari