fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

DOBRE VIJESTI IZ DOHE: Sandra Perković ležerno izborila finale, čekamo medalju
Atletika

DOBRE VIJESTI IZ DOHE: Sandra Perković ležerno izborila finale, čekamo medalju 

Čestitamo Sandri Perković, dva puta olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostruka europska prvakinja Sandra Perković izborila je plasman u finale bacanja diska na svjetskom prvenstvu u Dohi prebacivši kvalifikacijsku normu već u prvom pokušaju.

Najbolja hrvatska atletičarka nije dozvolila nikakvo iznenađenje. U prvoj seriji bacila je disk 65.20 metara prebacivši normu koja je iznosila 63m.

U finalu, koje je na rasporedu u petak u 20 sati, nećemo imati i drugu predstavnicu nakon što je Marija Tolj (19) u prvoj kvalifikacijskoj skupini imala tri neispravna hica.

Najbolji rezultat kvalifikacija imala je Kubanka Yaime Perez koja je bacila disk 67.78 metara, njezina sunarodnjakinja Denia Caballero bila je druga sa 65.86, dok je Sandrinih 65.20 bio treći rezultat kvalifikacija.

Perković ove sezone ne dominira kao što je to bio običaj prijašnjih godina, a prvu je pobjedu ostvarila na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu kada se njezin disk zaustavio na 68,58 metara, trećem rezultatu na svijetu ove sezone. Na posljednjoj provjeri uoči svjetske smotre, Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, slavila je hicem od 67.65 metara.

Sandra zasad ima dva svjetska zlata, iz Moskve 2013. i Londona 2017. godine, a u petak će imati priliku izboriti i treće svjetsko zlato čime bi izjednačila uspjeh Njemice Franke Dietzsch koja je bila najbolja u Sevilli 1999. godine, šest godina kasnije u Helsinkiju, te 2007. u Osaki.

Vezane vijesti

Komentari