fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

DOBRE VIJESTI: Najmanji broj zaraženih u zadnjih 25 dana!
screenshot/hrt
Korona virus

DOBRE VIJESTI: Najmanji broj zaraženih u zadnjih 25 dana! 

U zadnjih 24 sata u RH imamo 37 novooboljelih, ukupno 1741 slučajeva. Na respiratoru je 31 pacijent. Nažalost od jučer su preminule tri osobe – jedna u Zagrebu, jedna u Splitu i jedna u Dubrovniku, rekla je Maja Grba Bujević.

To su dobre vijesti jer je to najmanji broj zaraženih u zadnjih 25 dana.

“Jedna osoba je preminula koja je bila na respiratoru, a jedna je skinuta s respiratora”, kazala je Grba-Bujević.

Je li kninska bolnica žarište?

“Nije novo žarište. Malo se situacija pogoršala, nešto je više pozitivnih djelatnika. Najprije je bilo samo na fizikalnom odjelu, a onda i na internom. Epidemiolozi su trajno tamo prisutni. Točno je da ima više zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni. Sreća je da na ovom palijativnom djelu nema pozitivnih. Bolnički dio, tu imamo više djelatnika i pacijenata koji su pozitivni. Ali situacija je pod kontrolom”, odgovorio je Capak.

O proboju u dom u Zagrebu

“Kako je virus ušao u dom u ovom trenutku ne znam. Radi se o privatnom domu koji ima 30 štićenika. Prvi su dva štićenika prevezena u bolnicu u Zaraznu, i onda je došao još jedan. Svi djelatnici su pobrisani. Rezultati će biti do kraja dana. U popodnevnim satima uzet će se i bris svim štićenicima doma. Čim se doznalo, odmah su 4 epidemiologa izašla na teren i situacija je pod kontrolom”, odgovorio je Capak.

O Murteru

“Nacionalni stožer je podržao odluku lokalnog stožera o karanteni. To se pokazalo jako dobrim jer je tamo bilo 30-ak ljudi i pokazalo se da je većina pozitivna. Kada budemo sigurni da nema lokalne transmisije onda će ići odluka o izlasku iz karantene. I danas su uzeti neki nalazi, rezultati će biti sutra. O karanteni, odnosno o izlasku iz karantene, će odlučiti tamošnji stručnjaci”, rekao je Capak.

“Lokalni stožer nije u ovom trenu za ukidanje. Odluku oni donose u konzultaciji s nama”, dodao je Božinović.

Vezane vijesti

Komentari