fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

DOČEK TONČIJA STIPANOVIĆA “Idem po zlato u Tokyju, a pripremati ću se u Splitu”
Split, 18.02.2020. Doček Tonća Stipanovića i Filipa Jurišića ispred jedriličarskog kluba Mornar. Na slici Tonći Stipanović, Filip Jurišić. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Ostali sportovi

DOČEK TONČIJA STIPANOVIĆA “Idem po zlato u Tokyju, a pripremati ću se u Splitu” 

Splitski jedriličar Tonči Stipanović, koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u klasi Laser u Australiji osvojio brončanu medalju, najavio je u utorak kako će se pripremati za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pripremat ću se za zlato i ići ću na Olimpijadu u Tokio s tim ciljem, ali bit ću zadovoljan i sa srebrnom ili brončanom medaljom,” rekao je Stipanović na svečanom dočeku koji mu je priređen na platou Jedriličarskog kluba Mornar tik uz more.

Stipanoviću u čast za priređena je spektakularna bakljada i zabavni program.

Naš je trofejni jedriličar naglasio kako su pripreme za to Svjetsko prvenstvo bile vrhunske te je kao rezultat toga došla brončana medalja zbog koje je sretan.

“Meni je ova medalja došla u pravi moment u olimpijskoj godini i mislim da je ovo jedan poticaj za nastaviti istim ritmom za Olimpijske igre,” istaknuo je.

On je nastup na OI U Tokiju izborio na Svjetskom prvenstvu 2018.

Stipanović već ima olimpijsku medalju, osvojio je srebro na OI u Rio de Janeiru 2016.

U bogatoj karijeri Stipanović je četiri puta zaredom (od 2010. do 2014.) osvajao titule europskog prvaka, dok je na EP 2015. osvojio brončano odličje. Na SP-u 2012. godine u Njemačkoj osvojio je srebrnu medalju, a odličje istog sjaja zaslužio je i na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine, da bi četiri godine kasnije na MI u Mersinu osvojio zlatnu medalju, ali u klasi Standard.

Na upit kako se osjeća kao jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša, Stipanović je odgovorio kako ne gleda unatrag niti se uzdiže onim što je postigao jer mu je svaka nova regata novi izazov.

“Gledam samo u nove izazove ispred sebe naprijed – što mogu još osvojiti,” poručio je Stipanović.

Jedriličar Filip Jurišić, koji je na minulom Svjetskom prvenstvu osvojio deseto mjesto i nije se plasirao na OI igre u Tokiju, istaknuo je kako je “generalno zadovoljan” svojim jedrenjem na ovom Svjetskom prvenstvu dodavši kako je moglo bolje te da on ima velike motive za buduća natjecanja.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari