Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

ĐOKOVIĆ O TURNIRU U ZADRU: Marin je moj prijatelj a Borna česti sparing partner
facebook/novak djokovic
Tenis

ĐOKOVIĆ O TURNIRU U ZADRU: Marin je moj prijatelj a Borna česti sparing partner 

Ono što je bilo prilično jasno otkako se počelo šuškati o Adria Touru u organizaciji Novaka Đokovića, da će na njemu nastupiti i dvojica najboljih hrvatskih tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić, u utorak je dobilo i službenu potvrdu kroz izjavu prvog tenisača svijeta. Đoković je, naime, potvrdio da će naša dva igrača sudjelovati na drugoj od četiri postaje Jadranske turneje koja bi se trebala igrati u Zadru 20. i 21. lipnja na teniskim terenima u Višnjiku.

– Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu na sudjelovanje i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uvjeta, pristali biti dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom, izjavio je Đoković.

Osim što je prepun hvale za organizatore i ambijent u kojem bi se trebao odigrati ovaj egzibicijski turnir, Novak nije štedio komplimente i na račun hrvatskog dvojca.

– Marin je jedan od najboljih tenisača u povijesti kada je riječ o igračima s ovih prostora, osvojio je Grand Slam, toliko godina je u samom vrhu i izuzetno je kvalitetan. Pamtim mnoge naše dvoboje, ali još više prijateljstvo koje održavamo. Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu i ja vjerujem da tako nešto može i ostvariti. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se i veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se često organizirati zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru. Mečevi će biti veoma atraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudit ćemo se da publici pružimo natjecateljski tenis te sve ono što se od nas i očekuje.

Đoković, kome je jedan od trenera Goran Ivanišević, obavezao se igrati na sva četiri turnira (uz Zadar još i Beograd, Tivat te Banja Luka) uz egzibiciju u Sarajevu s Damirom Džumhurom, dok je najavio da će u Zadru biti još Alexander Zverev, Grigor Dimitrov Viktor Troicki.

Ne javi li se još netko iz svjetskog vrha zainteresiran za igranjem u ovako kvalitetnom društvu, ostala će se mjesta popuniti kvalifikacijskim turnirom. Još kad bi u naredna tri tjedna popustile mjere oko okupljanja, u Sportskom centru Višnjik bi se definitivno moglo okupiti nekoliko tisuća ljudi na neočekivanom teniskom spektaklu.

Vezane vijesti

Komentari