fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

ĐOKOVIĆ SE DIVI HRVATSKOM GENIJU: ‘On je znao kako pronaći savršenu harmoniju’
Foto: HINA/EPA/ALI HAIDER
Tenis

ĐOKOVIĆ SE DIVI HRVATSKOM GENIJU: ‘On je znao kako pronaći savršenu harmoniju’ 

U nedostatku natjecanja jedan od najboljih tenisača današnjice ali i svih vremena Novak Đoković  posljednjih je dana bio vrlo aktivan na društvenim mrežama a posebice Instagramu. Srpski tenisač boravak kod kuće je iskoristio kako bi odradio niz zanimljivih, zabavnih, ali i kontroverznih razgovora sa svojim prijateljima i kolegama Andyjem Murrayem, Stanom Wawrinkom i Fabiom Fogninijem.

Najbolji tenisač svijeta u srijedu je razgovarao sa svojim prijateljem Chervinom Jafariehom, a dvojica prijatelja razgovarala su o alternativnom načinu jačanja imuniteta uz pomoć zamjenskog lijeka, stilu života te o fizičkom i mentalnom stanju tijekom pandemije koronavirusa.

Njih dvojica već neko vrijeme surađuju po pitanju sportske prehrane i jačanja mentalne svijesti. Tema je bilo puno, a pričalo se i o Nikoli Tesli, hrvatskom geniju srpskog podrijetla, jednom od Novakovih uzora. Velikog izumitelja danas svojataju i u Srbiji, iako je tamo bio jednom u životu na nekoliko sati. No to je neka druga priča. .

“Jedna od osoba kojoj se divim je Nikola Tesla. On je razumio važnost uma, vraćanje samom sebi te znao je pronaći način kako biti u savršenoj harmoniji. To je njemu pomoglo prilikom izuma, ideja. Mi samo prolongiramo neizbježno, moramo se suočiti s najvećom potragom u životu. Moramo biti najbolja moguća verzija sebe”, rekao je Đoković.

Đoković ističe da ga je tenis mnogo naučio u životu te mu pomogao da napreduje u svakom smislu.

“Za mene je teniski teren arena gdje sve izlazi na površinu. Tisuću stvari me stavlja na kušnju i puno moram raditi kako bih došao do svoje idealne verzije sebe. To me motivira i pokreće. Tenis je odlična platforma za napredak.”

Podsjetimo, Nikola Tesla rođen je 10. srpnja 1856. godine u Smiljanima u Lici, a u povijesti je ostao upamćen kao jedan od najvećih svjetskih izumitelja, ali istodobno osporavan od konkurencije koja nije shvaćala njegove ideje koje su bile ispred tadašnjeg vremena.

Nikola Tesla rođen je u obitelji srpskog podrijetla. Otac mu se zvao Milutin Tesla i bio je pravoslavni svećenik, a majka Georgina bila je iz obitelji Mandić, također pravoslavnih svećenika.

I danas se često citira navodno njegova legendarna rečenica – “Jednako se ponosim svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom.”

Vezane vijesti

Komentari