Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

DONALD TRUMP: Neće gledati NFL ako će igrači  klečati na terenu
foto: facebook/nfl
Ostali sportovi

DONALD TRUMP: Neće gledati NFL ako će igrači klečati na terenu 

Američki predsjednik Donald Trump poručio je u nedjelju da neće gledati utakmice NFL-a i nogometne reprezentacije SAD-a ako igrači budu klečali za vrijeme intoniranja nacionalne himne.

Američki nogometni savez prošlog tjedna priopćio je kako je odustao od zahtjeva da igrači stoje za vrijeme himne, rekavši da je politika pogrešna i da ometa pokret Black Lives Matter.

Politika je usvojena 2017. godine nakon što je članica američke ženske nogometne reprezentacije Megan Rapinoe kleknula tijekom himne prije utakmice u znak solidarnosti s NFL-ovim igračem Colinom Kaepernickom koji je kleknuo da upozori na rasnu nepravdu.

“Neću to više gledati”, napisao je twetteru Trump. “A čini se da i NFL kreće u tom smjeru, ali ja to neću gledati”, rekao je Trump.

Povjerenik NFL-a Roger Goodell rekao je ovog mjeseca da je liga pogriješila ne slušajući igrače osuđujući rasizam u zemlji koju su zahvatili masovni prosvjedi zbog policijske brutalnosti protiv crnaca, posebice nakon što je prošli mjesec u Minneapolisu ubijen George Floyd crnac kojem je bijeli policajac kleknuo na vrat.

Trump je glasno kritizirao igrače koji su klečali za vrijems intoniranja himne, a prije je na twitteru napisao da NFL igrači, koji su to učinili, “ne poštuju američku državu i njenu “zastavu”.

Vezane vijesti

Komentari