fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

DRUGOLIGAŠI TRAŽE PREKID: Ako bude slijedećeg prvenstva neka počne 07.08. sa 18 klubova
foto: HNK Šibenik/facebook
Nogomet

DRUGOLIGAŠI TRAŽE PREKID: Ako bude slijedećeg prvenstva neka počne 07.08. sa 18 klubova 

Hrvatski drugoligaši našli su se u velikim problemima, pa su klubovi prema HNS-u poslali zajednički dopis u kojem traže prekid sezone. Taj dopis potpisalo je 13 (od 16 drugoligaša), a na njima nema tek drugih momčadi Dinama, Hajduka i Osijeka. Svi ostali žele prekid sezone, jedni zbog velikih financijskih poteškoća, dok su se drugi solidarizirali s njima.

Šibenik bi tako direktnim putem ušao u Prvu HNL, Orijent bi išao u kvalifikacije za popunu prve lige, dok nitko od drugoligaša ne bi ispao. Druga liga bi se proširila na 18 klubova…

– Kao predsjednik Hrvatskog dragovoljca kao i naš klub smo za nastavak prvenstva. Nalazimo se u dopisu jer smo htjeli biti solidarizirani s drugim klubovima. Mi želimo igrati, ali to će ipak biti odluka na stožera Civilne zaštite. Naši igrači su dobili plaće za prošli mjesec, dobit će ih i za ovaj. Ako se prvenstvo ne može nastaviti, onda ga treba poništiti. Pa neka se poništi cijela sezona. Ali, Hrvatski dragovoljac danas nije u nikakvoj financijskoj drami – poručio je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić.

Rudešani pak zagovaraju tezu da se prekine drugoligaška sezona…

– Mi u Rudešu ne vidimo načina kako bi se drugoligaška sezona mogla završiti. Idemo realno, nitko od nas nema novaca za normalno funkcioniranje. Uopće mi nije jasno kako bi netko u ovoj situaciji mogao financirati organizaciju utakmica, putovanja, spavanja u drugim gradovima, to je sve nerealno. Nama su u klubu glavni izvor prihoda članarine od djece koja treniraju u omladinskom pogonu, sada nema ni toga – kaže predsjednik Rudeša Ivan Knežević.

– Drugoligaši izvan Zagreba su ostali bez sredstava koje su im, do sada, osiguravale i lokalne zajednice. OK, mi u Zagrebu još dobivamo određena sredstva, ali i ona su se drastično smanjila. Ovo je zajednički vapaj svih nas, tu su temu predložili klubovi izvan Zagreba, a mi smo im se priklonili. Sve će se o tome više znati sljedeći tjedan.

PredsjednikRudeša je zaključio:

– Pa kod nas ni prvoligaški klubovi ne mogu pronaći sponzore. Dobro, njih će uvijek naći Dinamo, Hajduk, Osijek ili Rijeka, pa čak i Slaven Belupo koji ima svog sponzora, samo je tih pet klubova sigurno za normalno funkcioniranje u budućnosti. Naš je prijedlog da se sezona otkaže, Šibenik kao vodeći na ljestvici ide u Prvu ligu, a Orijent kao drugoplasirana momčad u kvalifikacije za popunu Prve lige gdje bi igrao protiv pretposljednjeg iz višeg ranga.

– Druga liga bi se ionako trebala proširiti, pa je plan da nitko ove sezone ne napusti drugoligaško društvo. Samo treba biti realan, evo mi u Rudešu nemamo novaca, pa smo odustali od licenciranja za Prvu ligu. Hladni pogon nas puno košta, a prihoda gotovo i da nemamo. Mišljenja sam kako se ni Prva liga neće više igrati, a stvarno ne znam kome je u interesu da se onda odigraju utakmice Druge lige – završio je Knežević.

Orijent je jedan od najambicioznijih drugoligaša, trenutačno trećeplasirana momčad lige koja i dalje ‘ganja’ plasman u Prvu HNL…

– Mi smo da se odigra završnica sezone, naš klub dobro stoji. Vjerujem kako smo jedan od najskromnijih klubova Druge lige. Ovo smo potpisali iz solidarnosti prema drugim klubovima. Orijent bi mogao u doigravanje za Prvu ligu ako se prvenstvo ipak nastavi. Ako bude pomoći od HNS-a, koja je uvijek dobrodošla, ali mi se financiramo većinom od sponzora – kaže dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin.

I u Kustošiji vjeruju kako je prekid sezone najbolja opcija…

– Mi smo HNS-u ukazali na poteškoće koje ćemo svi skupa imati ako se nastavi prvenstvo. Prvi problem je korona, drugi kratko vrijeme za završnicu sezone. Mi bi trebali igrati srijeda – nedjelja, raditi kao profesionalci, a plaćeni smo kao amateri iz treće lige. Nastavak prvenstva bi bio zločin, ne znam tko bi od nas uspio osigurati novce za normalno funkcioniranje – kaže predsjednik Kustošije Vladimir Babić, pa dodaje:

– Naš zahtjev prema HNS-u je korektan. Mi smo u Kustošiji prvi za igranje nogometa, imamo mladu i talentiranu momčad, počeli smo se dizati. Ali, prihvaćamo kako je to sve teško organizirati u ovakvim uvjetima. Jedino kada bi nam HNS osigurao sva sredstva za finiš sezone, kada bi se igrači svakoga tjedna testirali na koronu. Ma puno je tu problema, kako bi otkuda ljudima iz Imotskog novaca za gostovanja u Osijeku, Vinkovcima, Bijelom Brdu…

U tom slučaju nitko ne bi ispao i Druge lige…

– Bitno je da dogodine imamo 18 klubova, nitko ne bi ispao, a u ligu bi ušli trećeligaši koji to rezultatski zaslužuju. Naš je prijedlog da dogodine pripreme Druga liga s 18 klubova počne 7. kolovoza, dok bi pripreme krenule 15. lipnja. Tako ne bi imali preveliku pauzu, a sve bi bilo izvedivo – kaže Babić.

Vezane vijesti

Komentari