fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

DRUŽAK DIJELI NOVCE: Deset milijuna kuna za čak 19 natjecanja
Hina
Nekategorizirano

DRUŽAK DIJELI NOVCE: Deset milijuna kuna za čak 19 natjecanja 

Središnji državni ured za šport treću godinu za redom, temeljem Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih športskih natjecanja u 2020. godini, dodijelio je sredstva za organizaciju međunarodnih športskih natjecanja koje se održavaju na području Republike Hrvatske, za koje je iz Državnog proračuna osigurano 10 milijuna kuna s kojima će se sufinancirati 19 velikih natjecanja.

Pravo na sufinanciranje ostvarili su utrke Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”, ATP turnir Croatia Open Umag, Svjetski kup u gimnastici u Osijeku, 24. Sportske igre mladih, WTA Croatia Open Bol, Grand Prix “Zagreb Open” u hrvanju, atletski WACT Gold Level miting “Memorijal Borisa Hanžekovića” u Zagrebu, biciklistička utrka CRO Race, FISE World Series i Pannonian Challenge, IJF Judo Grand Prix Zagreb, Europsko prvenstvo U-19 za odbojkašice, Europsko seniorsko taekwondo prvenstvo, košarkaški FIBA Lipik 3×3 Challenger, Osmo otvoreno Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, European Cup “Karlovac Open” u kickboxingu, Europsko prvenstvo za juniore i juniorke do 18 godina u hokeju na travi, vaterpolski Turnir šest nacija, boksački Grand Prix Zagreb i Europsko prvenstvo brdskih auto utrka “Buzetski dani”.

“Središnji državni ured za šport i ove godine sufinancira organizaciju velikih športskih natjecanja i na taj način potiče promociju športa, ali i naše domovine diljem svijeta. Ovim Javnim pozivom provodimo i aktivnost Nacionalnog programa športa 2019-2026. u kojoj stoji kako treba poticati organizaciju i promociju međunarodnih športskih natjecanja u Hrvatskoj i vjerujemo da će ova velika natjecanja, kao i sva dosadašnja, opravdati ovu podršku”, rekao je državni tajnik Tomislav Družak.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari