fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

DRŽAVNI URED ZA SPORT Objavio koliko je potpora isplatio zaposlenicima u sportu
Zagreb, 23.01.2020. - Konferencija za medije Središnjeg državnog ureda za šport koji æe u 2020. godini dodijeliti rekordnih 224 milijuna kuna krovnim športskim udruženjima. Na fotografiji Krešimir Šamija, Tomislav Družak, Josip Èop, Josip Držaiæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd
Nogomet

DRŽAVNI URED ZA SPORT Objavio koliko je potpora isplatio zaposlenicima u sportu 

Do sada je 1041 zaposlenik u 480 pravnih subjekata iz sustava sporta ostvario pravo na potporu za mjesec ožujak, a još je deset zahtjeva u obradi, objavio je u petak Središnji državni ured za šport (SDUŠ).

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) Središnji državni ured za šport je od 20. travnja počeo sa zaprimanjem zahtjeva, obradom te isplatom sredstava za mjesec ožujak i travanj 2020.

“Za mjesec ožujak potporu je zatražilo 539 pravnih osoba za 1215 zaposlenika, a pravo na potporu do sada je ostvarilo 480 pravnih osoba za 1041 zaposlenika”, stoji u priopćenju SDUŠ-a.

Na popisu 480 pravnih osoba kojima je potpora odobrena su i tri najtrofejnija nogometna kluba GNK Dinamo, HNK Hajduk i HNK Rijeka, a od nogometnih prvoligaša na popisu su još koprivnički Slaven Belupo, NK Varaždin i pulska Istra 1961. Potporu su zatražili i dobili nekadašnji europski košarkaški prvaci Split i Cibona, Hrvatski košarkaši savez, rukometni europski prvaci PPD Zagreb i koprivnička Podravka Vegeta, višestruki vaterpolski europski prvak dubrovački Jug AO, itd.

U obradi je još 10 zahtjeva, a kada svi zahtjevi budu obrađeni, Središnji državni ured za šport objavit će konačnu listu pravnih osoba koje su ostvarile pravo na potporu za mjesec ožujak.

Vezane vijesti

Komentari