fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

EH, TAJ VOLI NOGOMET: Škotski bankar uplatio  3,5 milijuna eura za 42 kluba!
Nogomet

EH, TAJ VOLI NOGOMET: Škotski bankar uplatio 3,5 milijuna eura za 42 kluba! 

Škotski gospodarstvenik i filantrop James Anderson (60) donirao je 55.000 eura svakom od 42 škotska profesionalna nogometna kluba tijekom epidemije koronavirusa.

Bogati edinburški bankar je u krizni fond Škotske nogometne lige ukupno uplatio 3.5 milijuna eura, pri čemu će 2.2 milijuna eura dobiti klubovi. Ostatak novaca bit će namijenjen za pokretanje projekta “Scottish Football United”.

Škotski prvak Celtic, kao Aberdeen i Kilmarnock će novac donirati u dobrotvorne svrhe, 17 klubova će sredstava iskoristiti za kupnju medicinske opreme potrebne za liječenje koronavirusa, dok će dio klubova pokloniti novac lokalnim zajednicama.

“Nogomet je u srcu zajednica širom Škotske, a danas nema puno društvenih organizacija koje okupljaju ljude. Kad nas je pogodio Covid-19, shvatio sam koji bi značajan gubitak bio za gradove u cijeloj zemlji ako bi im se ugrozili lokalni klubovi,” poručio je Anderson.

“Ne radi se samo o strastima na terenu, zbog čega volimo igru, već i o odgovornosti koju naši klubovi preuzimaju u zajednicama širom Škotske. Posljednjih nekoliko godina vidio sam što klubovi mogu napraviti u životu ljudi, pa sam zadovoljan što sam mogao pružiti svoju podršku u ovom teškom trenutku,” dodao je Anderson koji je poznat po svojim filantropskim aktivnostima na raznim područjima života.

Podupirao je, između ostalog i organizaciju sajmova knjiga i filmskih festivala u Edinburghu.

Ove godine, zbog epidemije, škotsko prvenstvo je završilo ranije, a naslov prvaka pripao je Celticu.

Vezane vijesti

Komentari