fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

ENGLEZI IMAJU NEVJEROJATNU IDEJU ZA ZAVRŠETAK SEZONE: Utakmice će se igrati?!
Foto: HINA/ EPA/DEAN LEWINS
Nogomet

ENGLEZI IMAJU NEVJEROJATNU IDEJU ZA ZAVRŠETAK SEZONE: Utakmice će se igrati?! 

Liverpool bi ipak mogao biti prvak Engleske.

Naime, preostalih devet kola sezone Premiershipa 2019/20 prekinute zbog pandemije koronavirusa mogla bi se igrati tijekom ljeta po trening-kampovima u engleskoj provinciji bez prisustva gledatelja, a sve 92 utakmice prenosit će televizija, ekskluzivno otkriva Independent.

Ovaj izvor navodi da će se ostatak sezone odigrati u izoliranim kampovima, poput onih u kojima reprezentacije borave tijekom velikih natjecanja. Lokacije na kojima će se igrati Premiership igrati do kraja bit će u Midlandsu i eventualno na londonskoj periferiji.

Independent piše da vodstva Engleskog nogometnog saveza i Premier League proteklih dana intenzivno pregovaraju i traže načine kako završiti sezonu i da su najbliži ovom modelu.

Usprkos tome što je u Velikoj Britaniji preko 20 tisuća zaraženih koronavirusom (među njima i premijer Boris Johnson) i preko 1200 umrlih od posljedica korone, nastavak sezone Premiershipa nameće se kao nužnost zbog financijskih razloga, ali i kao nacionalno pitanje.

Premier League bi prekidom sezone izgubila oko milijardu eura od televizijskih prava, a britanska vlada želi napaćenom i u karantenu zakucanom narodu dati omiljenu nacionalnu zabavu koja će ga okupirati i držati u kućnom pritvoru. Posebno ako bi se mjere sigurnosti i izolacije postrožile.

Nastavak sezone engleskog prvenstva je i prvorazredno političko pitanje, jer povratak Premiershipa izgledao bi kao veliki korak na putu povratka u normalno stanje, a ponudio bi i psihološki poticaj naciji potonuloj u depresiju, paranoju i neimaštinu.

Naravno i na ovoj razini ne svodi se sve samo na romantiku. Nastavak natjecanja jednog od engleskih zaštitnih znakova bio bi veliki zamašnjak nacionalnoj ekonomiji koju je korona bacila na koljena. Televizijski prijenosi svih preostalih utakmica pokrenuli bi oglašavanje i kladionice, što bi ubrizgalo novac u državni proračun.

Engleski nogometni šefovi o ovoj ideji raspravljali su i s predstavnicima nogometaša, koji su sve skloniji tome da se prvenstvo odigra do kraja nakon što prođe najgora opasnost od koronavirusa, a ravnanju krivulje svi se nadaju do početka ljeta.

Međutim i nakon što se svi zainteresirani slože da se sezona Premiershipa ovako nastavi, ostaju veliki zdravstveni, sigurnosni i logistički problemi kako bi to bilo realizirano.

Svi igrači, treneri, vodstva klubova, suci i novinari koji bi sudjelovali u pokretanju nogometa u doba korone morali bi biti testirani na virus te nakon toga izolirani u spomenutim kampovima. U takvim okolnostima samo jedan oboljeli bio bi dovoljan da sruši cijelu koncepciju nastavka sezone.

Otvoreno ostaje i pitanje liječničke skrbi i tretmana ozljeda igrača. U situaciji kada je zdravstveni sustav Velike Britanije prenapregnut i gotovo potrošen u borbi s koronom, ovako natjecanje ne bi moglo biti održano bez da su na njemu angažirani brojni timovi i vozila hitne pomoći.

Vezane vijesti

Komentari