Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

07 pro 2022

Objava

EPIDEMOLOŠKA SITUACIJA U RH JAKO DOBRA: Osam novooboljelih, ali bez preminulih
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

EPIDEMOLOŠKA SITUACIJA U RH JAKO DOBRA: Osam novooboljelih, ali bez preminulih 

U Hrvatskoj je do 14 sati zabilježeno osam novih slučajeva korona virusa. Broj zaraženih tako se popeo na 2221. Nema novih smrtnih slučajeva, a još je 16 ljudi ozdravilo, izvijestili su iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Osim toga testiranih je do sada 50.340 ljudi, od toga 1.603 u zadnja 24 sata . Hospitaliziranih je još uvijek 146, a na respiratoru je sedam osoba, dok je 1850 ukupan broj ozdravljenih.

Krunoslav Capak iz HZJZ izvijestio je kako možemo biti iznimno zadovoljni epidemiološkom situacijom i brojem slučajeva te niskim brojem smrtnih slučajeva. Dodao je da nema indicija da bi se trebao razmatrati povratak na staro.

Najveći broj novih slučajeva vezan je uz povratak radnika iz Švedske, bilo da se radi o radnicima, njihovim obiteljskim kontaktima ili ljudima koji su bili u avionu, izvijestio je.

Kaže i da imamo jedan slučaj u Zagrebu za koji još ne znaju kako se zarazio, ali i naglašava da će i to otkriti.

– Veliki su napori u istraživanju lijekova i cjepiva i kad se cijela svjetska znanost udružila, sigurno ćemo imati prije lijek nego što bi inače imali – rekla je Alemka Markotić na pitanje o istraživanjima oko novih cjepiva.

Vezane vijesti

Komentari